Hirmagazin.eu
Főoldal » A NAV is beszáll a terror elleni harcba
Gazdaság

A NAV is beszáll a terror elleni harcba

forrás: MTI

Az adóbevallások áttekintése, a dolgozók szabályszerű foglalkoztatásának vizsgálata, és a nyugtaadás ellenőrzése mellett a terrorizmus visszaszorításában is jut szerep a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) – írta szombati számában a Magyar Idők.

A szervezet kötelékében működik ugyanis a Pénzmosás Elleni Információs Iroda, amely a terrorizmus finanszírozásának megakadályozásáért megalkotott egyes nemzetközi előírások végrehajtásának feladatát is ellátja. A speciális egységhez számos pénzügyi információ fut be a különféle tiltólistákon szereplő országokról, szervezetekről vagy a hozzájuk köthető személyekről.

A Magyar Idők azt írta: az utóbbi időszak egyik aggodalomra okot adó folyamatát ez ügyben az jelentette, hogy az Európai Unió területéről százával, más becslések szerint ezrével keltek útra emberek azért, hogy csatlakozhassanak valamelyik terrorszervezethez. A pénzmosás elleni iroda összegzésében – az Europol egyik jelentésére hivatkozva – azt írták: az unióból az afgán-pakisztáni régióba, Csecsenföldre, Líbiába, Maliba, Szomáliába, Jemenbe is sokan utaztak mostanában ilyen célból, a legtöbben azonban az Iszlám Állam ellenőrzése alatt álló iraki-szír területekre igyekeztek.

Kitértek továbbá arra is, hogy a Pénzmosás Elleni Információs Irodának tavaly az Iránnal szemben meghozott uniós korlátozó intézkedésekkel is akadt dolga. A bankvilág szereplői az elmúlt évben több mint 150 esetet jelentettek be, amikor iráni személyek vagy szervezetek szerepeltek a hazai pénzmozgásokban. Az irodánál ugyanakkor megjegyezték, hogy az Iránnal szembeni uniós szankciók idén év elején megszűntek, így immár a bejelentési kötelezettség sem áll fenn – írta a Magyar Idők.

 

Hasonló hírek

Nem ideális a helyzet a Balatonnál

Géza

Rothschild-ház: Paks jó üzlet Magyarországnak

Edit

Felfelé javította a magyar gazdaság prognózisát az EU bizottsága

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------