Főoldal » A nap videója: Vlagyimir Putyin új, elnöki limuzinja, képekkel
Külföld

A nap videója: Vlagyimir Putyin új, elnöki limuzinja, képekkel

Vladimir Putyin megkezdte negyedik elnöki ciklusát, a beiktatási ceremóniára pedig már az új, hazai gyártású limuzinjával érkezett. Az összkerékhajtású és páncélozott Kortezs 1985 óta az első hazai modell, amely az orosz legfelsőbb vezetők hivatali autójaként szolgál.

A Kortezs kinézetét tekintve sokat merít a Rolls-Royce Phantomtól, egy kicsit a Mercedes-Benz S-osztálytól, első fényszórói pedig mintha a Chrysler 300-tól érkeztek volna.

Az összkép azonban meggyőző, a krómtól roskadozó jármű igen tekintélyes megjelenésű, amilyennek egy elnöki limuzinnak lennie kell. A Kortezs motorjáról egyelőre nem közöltek hivatalos adatokat, de fejlesztésében a Porsche segédkezett.

Állítólag egy 850 lóerős, biturbó V12-es erőforrás, amelyhez 9-fokozatú, orosz fejlesztésű automata váltóművet kapcsoltak.

A Kortezs egyébként egy új, moduláris járműplatformra épül, amely a jövőben számos egyéb reprezentatív modell alapjául szolgál majd.

Terveznek egyterűt, kisebb szedánt és szabadidőautót is, amelyeket orosz kormányzati és biztonsági szervek vennének használatba. A limuzinból természetesen készítenek majd „polgári” változatot is a nagyon gazdagoknak.

Forrás: autoblog.hu

Hasonló hírek

Trump betiltaná a muzulmánok beutazását

Edit

Ismét a Holdra készül India

Géza

Buldózerek elől menekülnek a migránsok Calais-ban

Edit