Image default
Autók - motorok - hajók

A nap képe: ilyen Ferrari nincs még egy..

A Ferrari egyik elkötelezett ügyfele számára épített SP38 a 488 GTB felfüggesztését és hajtásláncát kapta, ám karosszériája teljesen egyedi, és néhány stíluselemével a legendás F40-et idézi.

Ferrari One Off SP38

Az SP38 közúton és versenypályán egyaránt használható alkotás, amiből biztosan nem jön még egy szembe az utcán.

Ferrari One Off SP38

Az egyedi vonalvezetésű Ferrari SP38 káprázatosan fest a háromrétegű metálpiros fényezésével. Ezt a vadászrepülőgépek cockpitjára hajazó, körkörös sötét üvegezés és az alsó részen alkalmazott nyers karbon aerodinamikai elemek ellenpontozzák. A 488-éval szemben az SP38 dizájnja farhangsúlyos, az ék alak előrefelé nyúlik el.

Ferrari One Off SP38

A hegyes, lapos orr izmos kerékívekben folytatódik, erőt sugározva. A beágyazott fényszórók egyediek és olyan keskenyek, amennyire csak lehet. A kötelező nappali menetfények a lejjebb található spoilerbe költöztek, amely a 308 GTB-jére emlékeztet.

Ferrari One Off SP38

Az SP38-on a 488 GTB jellegzetes oldalsó kopoltyúi nem láthatók, a lemezek akadálytalanul folynak egymásba. A hatás meglehetősen drámai, ugyanis még inkább a hátsó traktusra irányítja a figyelmet, ugyanakkor nem korlátozza a légáramlást a hátsó oldalablakoknál elhelyezett töltőlevegő hűtőkhöz. A köztes hűtők ugyanis az ajtók felső részében kialakított mélyedéseken keresztül jutnak friss levegőhöz.

Ferrari One Off SP38

A dinamikus dizájn a motortakaró elemnél is folytatódik; egy kompletten felnyíló karbon fedelet terveztek az autóra, rajta olyan kivágásokkal, amelyek az F40-esre emlékeztetnek. Az integrált hátsó légterelő is a legendás sportkocsi szárnyára hajaz. A légterelő pereme keretet alkot a sárvédőkkel és az alsó diffúzorral, egyedi formát kirajzolva.

Az egyedi külső és belső kialakítással bíró Ferrari SP38-at a szélesebb közönség is láthatja majd, május 26-án a Concorso d’Eleganza Villa d’Este seregszemlén is felvonul.

Forrás: autoblog.hu

Hasonló hírek

Kezd egyre fényűzőbb lenni a világbajnok olcsóautó

info

Székely mester faautóján ámul a világ! Ezt nézd! +VIDEÓ

Mazsi

Egy nyugdíjazott katona új élete

Géza