Image default

1997-es gyártása óta mindössze 193 kilométert futott ez az elsőgenerációs japán roadster. Az így kivételes állapotnak örvendő NA példány épp ezért átszámítva 7,66 millió forintos árcédulát kapott egy amerikai kereskedésben. Még gyári keménytőteje is megvan.

A világ egyik legnépszerűbb roadstere a Mazda MX-5-ös modellje, melyből közel 30 éves fennállása óta több mint egymillió példány fogyott világszerte, s negyedik kiadása is ugyanolyan népszerűségnek örvend és vezetési élménnyel rendelkezik, mint bármely másik idősebb testvére.

Épp ezért hihetetlenül ritka, hogy ilyen keveset futott példányt találjon az ember, mint ami az internetre került fel nemrég Amerikában.

Az 1997-es NA Miata 21 év alatt csupán 120 mérföldet, vagyis 193 kilométert futott, ráadásul végig garázsban tárolták, így minden alkatrésze kopásmentes, újszerű állapotnak örvend. Értékét tovább növeli a tény, hogy ez egy a háromezer M-Edition változatból, tehát mélyzöld fényezést, barna bőrbelsőt és Nardi kiegészítőket, valamint polírozott 15 collos Enkei felniket kapott.

Meghajtásáról az akkor legerősebb 1.8 literes 133 lóerős négyhengeres benzinmotor gondoskodik, amely egy ötfokozatú váltón és önzáró differenciálművön keresztül kommunikál a hátsó kerekekkel.

Az ára persze nem alacsony: 29 995 dollárt, azaz átszámítva mintegy 7,66 millió forintot kérnek érte, ez pedig körülbelül megegyezik egy új ND generációs RF (nyitható keménytetős) példány ottani értékével. Persze rá lehet húzni a „jó befektetés” köpönyegét, de ki az, aki egy ilyen autónál meg bírná állni, hogy ne vezesse?

Forrás: autoblog.hu

Hasonló hírek

Titokban beépítettek egy régi buszt egy verőcei víkendházba – szobaként használta a tulaj

info

Talmácsi Gábor a Shell kenőanyagok nagykövete

Edit

Nem érdekelte a pirosjelzés, pedig tényleg jött a vonat + KRESZ-vizsga kérdések és utána válaszok (Olvasd el, nézd meg és osztd meg!)

Géza