Autók - motorok - hajók

A nap képe: Az orosz luxusautó, amely drágább egy S Mercinél

Szépnek semmiképp nem nevezhető, ráadásul már 18 is elmúlt, mégis többe került, mint egy Mercedes-Benz S-osztály. Ez a Moszkvics Ivan Kalita, amely kormányzati célokból készült, így temérdek érdekesség található benne.

Általánosságban elmondható, hogy a világ minden pontján különleges négykerekűeket használnak a kormányok, és itt nem csak az esetleges páncélozottságról van szó, hanem a spéci motor és felszereltség sem ritka az ilyen autókban.

Talán épp ezért került 1999-ben az alábbi Moszkvics Ivan Kalita (2142-es széria) 20 ezer dollárba.

Ma viszont nyolcmillió rubelért válnának meg tőle, ami átszámítva 35,27 millió forintnak felel meg. Ez több, mint egy közepesen felszerelt új Mercedes-Benz S450 modell listaára.

A moszkvai parlakment képviselői számára készült autót csak néhány éven keresztül gyártották (1998-tól), meghajtásáról egy mindössze 145 lóerős kétliteres benzinmotor gondoskodik, melyben a leírás alapján csupán 1000 kilométer lakik, így az autó általános állapota kiváló.

A zászlótartó, a hatalmas antenna, a kék és piros villogók mind járnak hozzá, belül pedig az egész utasteret plüss kárpittal vonták be, a műszerfal pedig egy az előbbivel nem igazán harmonizáló faberakással gazdagodott.

Azt nem tudni, hogy a fejtámla monitorok is a gyártáskor kerültek-e bele, de most járnak hozzá.

Forrás: autoblog.hu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Ennyivel költenek többet az autósok a gyártók hatalmas hazugsága miatt

Mazsi

Lefoglalták a rendőrök a tuningolt Corsát

info

New York: tavaszi autó kóstoló

info