Autók - motorok - hajók

A nap képe: A legkevesebbet futott Chevrolet Corvette Z06

Nem egy ötven éve hátrahagyott klasszikus, de mindössze 720 mérföldes futásteljesítményével egy garázsban felejtett 511 lóerős Chevrolet Corvette C6 Z06 valószínűleg az egyik legmegkíméltebb darab a Földön.

Hörgő 7.0 literes V8-as benzinmotorjával igazi amerikai izomautó a Chevrolet C6 Corvette Z06, amelyet nem épp azért vesz az ember, hogy egy garázsban porosodva várja az évek múlását.

Valaki pedig mégis ezt tette egy 2009-es példánnyal, így mindössze 720 mérfölddel (1158 kilométerrel) az órájában találták meg egy raktárban eredeti abroncsain pihenve.

A pontos körülmények ismeretlenek, de valószínűleg árverés vagy egyéb hasonló módon kerülhetett a raktár (és benne a jármű) az autót hirdető tulajdonába.

Az eBay-en árult – és azóta eladott – Corvette elméletileg sosem volt regisztrálva, ami viszont sajnálatosabb, hogy így nincsenek meg a papírjai sem, továbbá a bal és jobb elején horzsolások találhatók (elméletileg az odaszállításból kifolyólag), melyeket nem tudtak teljesen eltűntetni polírozással.

Az 511 lóerős sportkocsira a legbátrabb licitáló végül 57 500 dollárt ajánlott, amely közel 14,5 millió forint.

Forrás: autoblog.hu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

80 év után először állították ki a Škoda egyik legféltettebb kincsét

Mazsi

Az európai VW-sek nem kapnak pénzt, az csak az amerikaikanak jár

Edit

Megnyílt a 86. Genfi Autókiállítás

info