Hirmagazin.eu
Főoldal » A Nagy Testvér helyett a lakók figyelnek – Ezt látja a SZEM
Belföldi hírek

A Nagy Testvér helyett a lakók figyelnek – Ezt látja a SZEM

forrás: Kossuth Rádió, Közelről

Szembeszáll a tolvajokkal a Szomszédok Egymásért Mozgalom.

Baranya megyében több pillére van a Szomszédok Egymásért Mozgalomnak (SZEM), önkéntesen a civilek is felkarolták. A program sikerét bizonyítja, hogy Pécsett több százra tehető a lakóközösségek és az abban részt vevő személyek száma, akik vállalják, hogy odafigyelnek egymásra. A bűnmegelőzésen túl ez már közösségformáló erő is.

A Baranya megyei falvakban az a tapasztalat, hogy az emberek már akkor is kinéznek, ha a szomszéd kutyája ugat. A kiszolgáltatottakra, az egyedül élőkre, idősekre, a nőkre, a gyerekekre a falusi emberek még ma is jobban odafigyelnek, a polgárőr egyesületek tevékenysége is kimutathatóan eredményes.

Illusztráció. (MTI-Fotó: Sóki Tamás)

Minden polgárőr egyesületnek fő programja a Szomszédok Egymásért Mozgalom terjesztése, s az 52 ezer polgárőr mellett legalább ennyi civil is aktívan részt vesz saját lakókörnyezete közbiztonságának fenntartásában.

Törökszentmiklóson több mint 1200 család vesz részt a mozgalomban, Mezőtúron, Jászapátin több mint 600, és Jászberényben is ezer fölött van a családok száma. Ez a bűnmegelőzés legolcsóbb módja, amellyel az idősekre, a kiszolgáltatottakra figyelni lehet, akik A leginkább veszélyben vannak.

 

Hasonló hírek

Az utasokat és magukat is féltik a jegyvizsgálók a menekültjáratokon

Edit

Több segélyszervezet is dolgozik a röszkei gyűjtőpontnál

info

Rettegnek a vásárlók, valaki tűket szúr a gyümölcsökbe a boltokban

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------