Image default
Belföldi hírek

A Nagy Testvér helyett a lakók figyelnek – Ezt látja a SZEM

forrás: Kossuth Rádió, Közelről

Szembeszáll a tolvajokkal a Szomszédok Egymásért Mozgalom.

Baranya megyében több pillére van a Szomszédok Egymásért Mozgalomnak (SZEM), önkéntesen a civilek is felkarolták. A program sikerét bizonyítja, hogy Pécsett több százra tehető a lakóközösségek és az abban részt vevő személyek száma, akik vállalják, hogy odafigyelnek egymásra. A bűnmegelőzésen túl ez már közösségformáló erő is.

A Baranya megyei falvakban az a tapasztalat, hogy az emberek már akkor is kinéznek, ha a szomszéd kutyája ugat. A kiszolgáltatottakra, az egyedül élőkre, idősekre, a nőkre, a gyerekekre a falusi emberek még ma is jobban odafigyelnek, a polgárőr egyesületek tevékenysége is kimutathatóan eredményes.

Illusztráció. (MTI-Fotó: Sóki Tamás)

Minden polgárőr egyesületnek fő programja a Szomszédok Egymásért Mozgalom terjesztése, s az 52 ezer polgárőr mellett legalább ennyi civil is aktívan részt vesz saját lakókörnyezete közbiztonságának fenntartásában.

Törökszentmiklóson több mint 1200 család vesz részt a mozgalomban, Mezőtúron, Jászapátin több mint 600, és Jászberényben is ezer fölött van a családok száma. Ez a bűnmegelőzés legolcsóbb módja, amellyel az idősekre, a kiszolgáltatottakra figyelni lehet, akik A leginkább veszélyben vannak.

 

Hasonló hírek

Minden járásban lesz gimnázium

info

Orbán Viktor Miniszterelnökünkkel is tárgyal Merkel Sopronban

Géza

Troll: Vona fejében teljes a képzavar

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------