Hirmagazin.eu
Főoldal » A muzulmán nőknek meg kell tanulniuk angolul
Külföld

A muzulmán nőknek meg kell tanulniuk angolul

Forrás: MTI

Kiutasíthatják Nagy-Britanniából azokat a muzulmán nőket, akik nem tudnak elég jól angolul – figyelmeztetett a brit kormányfő, aki szerint ez a fenyegetés a nemi szegregáció elleni küzdelmet is célozza.

A muzulmán nőknek meg kell tanulniuk angolul

David Cameron a The Times című brit napilapban hétfőn megjelent írásában leszögezte, hogy a kiutasítás veszélye segít majd megértetni a partnerük integrációját akadályozó férfiakkal, hogy viselkedésük következményekkel jár. Mint hangsúlyozta, szembe kell szállni azokkal a kisebbségben lévő férfiakkal, akik ilyen hátrányos “ellenőrzést gyakorolnak” a nők felett.

Cameron szerint a brit társadalomnak világosabban értésre kell adnia, “mit vár el azoktól, akik ide jönnek élni”, és – mint hangsúlyozta – “soha többé nem szabad hagynunk, hogy a passzív toleranciánk megakadályozzon minket abban, hogy kimondjuk a kemény igazságokat”.

“Néhányan ezek közül az emberek közül meglehetősen patriarchális társadalmakból jönnek hazánkba, olyan országokból, ahol a férfiak talán nem akarják, hogy a nők angolul tanuljanak, hogy integrálódjanak” – mondta Cameron a BBC brit közszolgálati adónak nyilatkozva. Ez Nagy-Britanniában azonban nem elfogadható – tette hozzá.

A brit miniszterelnök a BBC-nek hétfőn elmondta, hogy a kormány egy 20 millió fontos (közel 8,3 milliárd forintos) nyelvoktatói programot indít mindenekelőtt a bevándorló muzulmán nők angoltudásának fejlesztése céljából. Mint Cameron hangsúlyozta, ezek után nincs garancia arra, hogy az országban maradhatnak azok, akik két és fél éves nagy-britanniai tartózkodás után egy angol nyelvismereti teszten megbuknak.

Az új szabályok októbertől kezdve azokra az emberekre vonatkoznak majd, akik házastársi vízummal élnek Nagy-Britanniában. Cameron szerint az országban élő muszlim nők 22 százaléka, vagyis 190 ezer ember – akik közül sokan már évtizedek óta brit földön élnek – csak egy kicsit vagy egyáltalán nem beszél angolul. “Így nem meglepő, hogy a pakisztáni vagy bangladesi származású nők 60 százaléka gazdaságilag inaktív” Nagy-Britanniában – tette hozzá.
A brit kormányfő a BBC-nek arról is beszélt, hogy az angol nyelv tudásának hiánya a brit muzulmánokat sebezhetőbbé teszi a szélsőséges csoportok üzeneteivel szemben.

“Nem mondom, hogy egyfajta okozati kapcsolat van az angol nyelv ismeretének hiánya és a radikalizálódás között, persze, hogy nincs. De ha az ember nem képes angolul beszélni, akkor képtelen a társadalomba beilleszkedni, nehézségei lesznek a saját identitásának megértésében, és így fogékonyabb lesz a szélsőségesek üzenetére” – magyarázta Cameron. A brit kormányfő kijelentései több muzulmán szervezet és az ellenzéki Munkáspárt bírálatát is kiváltották.

A Ramadán Alapítvány vezetője, Mohammed Shafiq “gyalázatos általánosításnak” nevezte Cameron szavait. Andy Burnham, a Munkáspárt belügyi szóvivője szerint Cameron “igazságtalanul megbélyegez egy egész közösséget tapintatlan és a végletekig leegyszerűsített” megjegyzéseivel. Az 53 millió lakosú Nagy-Britanniában nagyjából 2,7 millió muzulmán él.

 

Hasonló hírek

Gyerekekkel gyilkoltatnak: szerdán két dzsihadista kislány robbantotta fel magát

Mazsi

„Európa csak a kifogásokat keresi” – megszólalt az ausztrál modell tervezője

Edit

Netanjahu a ciszjordániai telepek annektálását tervezi

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------