Hirmagazin.eu
Főoldal » A műsor után kapták vissza pénzüket a becsapott nyugdíjasok
Belföldi hírek

A műsor után kapták vissza pénzüket a becsapott nyugdíjasok

forrás: M1 Kosár

Egyre több olyan idős keresi meg a Kosár című műsor stábját, aki állítja, vannak olyan egészségfelmérések, melyek után – ahogy ők fogalmaznak – már-már kényszerítik őket, hogy csillagászati árakon különböző termékeket vásároljanak. A Kosár-riportokban bemutatott, hatalmas összegeket kifizető nyugdíjasok között azonban van néhány szerencsés is. Ugyanis miután bemutatták átverésük történetét, visszakapták a pénzüket.

Kubiczkiné S. Juliannát néhány hónapja mutatták be a Kosár című műsorban. Elmesélte, hogy egy egészségfelmérést szervező cég hogyan próbálta átverni. Ennek hatására nemrég visszakapta a pénzét.

A műsor után kapták vissza pénzüket a becsapott nyugdíjasok

A 70 éves asszony néhány hónappal ezelőtt arról számolt be, hogy egy rövid előadás után személyes konzultációra hívták. Az ott elvégzett vizsgálat abból állt, hogy egy fémszerű rudat kellett megfognia.

Azt mondták neki, ki fogják értékelni a vizsgálatot, de ilyen nem történt. A nő hozzátette: az eredmény az lett, hogy neki víztisztítóra van szüksége.

Az idős asszony azt állította, ő jelezte, hogy nem szeretné a terméket, de kikényszerítették az aláírását, és elkísérték a bankautomatához is, ahol 132 ezer forintot vetettek le vele.

Ismétlődő történetek

Hasonló történetet mesélt néhány hónapja a 83 éves Bányavölgyi Istvánné Ilona is, akit ugyanez a cég vett rá, hogy a csontritkulását víztisztítóval gyógyítsa. Az idős asszonnyal 240 ezer forint kölcsönt is felvetettek, hogy megvegye a gépet. Ilona azt mondta, ő nem kérte az eszközt, de végül mindenféle papírokat írattak  alá vele, és leszállították neki a gépet.

Nyugdíjából nem tudta fizetni a törlesztő részleteket, és már a végrehajtó előtt volt az ügye. Aztán váratlanul fordult a kocka. A Kosár egy ismeretlen nézője az Ilonával készült riport után felkereste az idős asszonyt, és kifizette a tartozását.

Szinte éppen ilyen szerződése volt ugyanezzel a céggel egy harmadik riportalanynak, Kováts Verának is. Neki egy mágneses nyaki gyűrűt adtak el, az árat 370 ezer forintban állapították meg.

A nő hiába próbálta visszakapni a befizetett előleget, nem álltak vele szóba.

Miután azonban a Kosár stábja is megkereste a céget, meggondolták magukat, és fizettek. Ugyanez történt a cikkünk elején említett Juliannával is, aki 1,5 évig próbálta visszaszerezni 132 ezer forintját. A riport után ugyanis Juliannánál is jelentkezett a cég, hogy visszafizeti a befizetett pénzt, amelyért egyébként az asszony soha nem kapta meg a víztisztítót.

A nő azóta, ha egészségfelmérésre hívják, azonnal leteszi a telefont.

 

Hasonló hírek

Napsütéses napunk lesz, némi extrém hideggel

Edit

Öt és húszmilliárd forint között lehet a a Kun-Mediátor által okozott kár

info

Volt telitalálatos szelvény az ötös lottón

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!