Hirmagazin.eu
Főoldal » A mundán asztrológia nemcsak személyek sorsával foglalkozik
Ezotéria: álomfejtés, jövendölés, gyógyítások

A mundán asztrológia nemcsak személyek sorsával foglalkozik

Kérdőképletet jószerivel bármire vonatkoztatva lehet készíteni. Vannak olyan kérdőképletek is, amelyek nagy embertömegek, esetleg az egész világ sorsát érintő kérdésekre keresnek választ. Ilyenekkel foglalkozik a mundán asztrológia.

horoszkop-61

Ha az egész világ egy évének lefolyása érdekel, akkor arra az időpontra állítják föl a horoszkópot, amikor abban az évben a Nap a tavaszpontba ér. E képletben nem használhatunk házakat, hiszen a házak elhelyezkedése a földrajzi hely függvénye, a tavaszpont-képlet pedig az egész Földre vonatkozik. Ha ezen belül egy ország sorsára akarunk következtetni, akkor a megfelelő helyre a házakat is kiszámíthatjuk.

A dolog természetéből következik, hogy a horoszkópelemek jelentése a mundán asztrológiában némileg más, mint általában. A Kos jegyét gyakran „1. mundán ház”-nak, a Bikát „2. mundán ház”-nak nevezik és igy tovább. E felfogás az asztrológia minden területén, így a személyre szóló horoszkópok értelmezésében is szerepet kap.

A születési idő javítása is lehetséges

Előfordul, hogy akinek a horoszkóp készül, nem ismeri születésének óráját és percét. Márpedig ezt a prognosztikai eljárásokhoz elég pontosan ismerni kell, hiszen 1 percnyi eltérés az előrejelzésekben 1 év tévedéshez vezet. Néhány perc eltérés egészen megváltoztathatja a horoszkóp értelmét, hiszen a házcsúcsok helye ennyi idő alatt lényegesen eltolódhat.

Ha nem állapítható meg az az időpont, amikorra a horoszkópot föl kellene állítani, vagy ha a megadott idő valamilyen okból pontatlan, az asztrológus a kérdéses időt kénytelen valahogyan kitalálni vagy helyesbíteni. A legegyszerűbb (persze csak elmondva egyszerű), ha az illető személy azóta „lefutott” életútjának ismeretében próbálja megtalálni a helyes horoszkópot. Így állapították meg pl. Magyarország aszcendensét, ami állítólag a Nyilas 17° és 20° közé esik.

Könnyebb a helyzet, ha a körülbelüli időpont ismert (pl. a születés napját tudjuk, csak órája és perce kérdéses). Ekkor az előbb említett „keresgélést” csak ennek az időpontnak a közeiében kell elvégeznünk. Ilyenkor, ha az asztrológus ismeri azt a személyt, akinek a képletét kidolgozza, akkor a megadott születési idő esetleges néhány perc eltérését könnyen korrigálhatja.

Vannak asztrológusok, akik ügyfeleiknek kérdőívet adnak, s megkérik őket az ív pontos kitöltésére. Ezen az ivén szerepel pl. több arc profilja, több orrforma rajza stb. Az ügyfélnek meg kell jelölnie, ő maga melyikhez hasonlít a legjobban. Vannak az íven kérdések is. Az asztrológus a válaszok alapján ellenőrzi, s ha kell, helyesbíti a születési időt.

Mint azt már több cikkünkben is megemlítettük, az asztrológia, a csillagjóslás nem konkrétumokat tár elénk. Nem is tárhat, mivel nem tudhatunk minden fontos kérdést helyesen megválaszolni a legprecízebb horoszkóp felállításához. De ettől függetlenül a személyiség, az adottságok és a fizikum alapján szerencsére eléggé megközelítő, viszonylag pontos képet kaphatunk magunkról.

 

Forrás: Firmicus Maurnus „Asztrológia” c. könyve/Delina

 

Hasonló hírek

Hátborzongató üzenetet hozott az ötször is újjáélesztett nő a mennyországból

Géza

Ismerd meg bűnös oldalad attól függően, hogy milyen csillagjegybe tartozol!

Mazsi

December hónap asztrológiai előrejelzése: csodálatos átalakulás vár ránk…

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!