Autók - motorok - hajók

A MINI nekivág a leghosszabb szárazföldi útnak

A MINI a New York-i Nemzetközi Autószalonon leplezte le a MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell exkluzív változatát, amellyel az Észak-Amerika és Tűzföld között húzódó szárazföldi útvonalat kívánják meghódítani.

A MINI a New York-i Autószalonon egy olyan modellváltozatot gurít ki a nagyközönség elé, amelyet kifejezetten a leghosszabbra nyúló utazások kihívásainak leküzdésére terveztek meg.

A márka első plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt gépkocsijának műszaki alapjaira épített MINI Countryman Panamericana Plug-In Hybrid modell Észak-Amerikából egészen Tűzföldig utazik majd, hogy valós körülmények közepette mutassa be a MINI legnagyobb modelljének erejét és tartósságát.

A kompakt méretű ötajtóst stílusos megoldásokkal, így többek között kiegészítő első fényszórókkal, merev falú gumiabroncsokkal és pótkerékkel felszerelt tetőcsomagtartóval készítették fel a nagy utazásra. A MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell két motorjának összesített ereje és sokoldalúsága tökéletes műszaki alapot biztosít a pánamerikai kaland abszolválásához.

A Föld északi és déli féltekéje között húzódó nemzetközi, leghosszabb szárazföldi útvonal kihívásaival három MINI Countryman Panamericana Plug-In Hybrid modell száll szembe.

A Panamericana az egyesült államokbeli Alaszka államot köti össze az argentínai Tűzfölddel, a legészakibb és legdélebbi pont között húzódó szárazföldi útvonal hossza hozzávetőlegesen 25 750 kilométer. Az utat északon és délen is számos bekötőút és alternatív útvonal szegélyezi, amely a Panamericana fő útvonalával kiegészülve több mint 48 000 kilométert fed le.

A Panama és Kolumbia határán található esőerdő védelme érdekében a kerekeken megtett utazás itt mintegy 90 kilométernyi hajóúttal egészül ki. A világ leghosszabb szárazföldi útja eltérő éghajlati öveken, sűrű dzsungeleken és több ezer méter magas hegyi szorosokon vezet keresztül.

A fejlett autópályák mellett a Countryman Panamericana Plug-In Hybrid modellnek a kavicsos útszakaszokkal és a keskeny hegyi hágókkal is meg kell birkóznia.

A hajtáslánc elektromos motorjának és belsőégésű erőforrásának rendszerteljesítménye 224 lóerő, miközben mind a négy kerék hajtott.

Forrás: autoblog.hu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

A nap képe

Géza

Újabb szoftverproblémát tártak fel a Volkswagennél

Edit

Hogyan passzol a bor a rallye versenyhez?

info