Főoldal » A migránsok már válogatnak is, Málta sem elég jó nekik
Külföld

A migránsok már válogatnak is, Málta sem elég jó nekik

A Diciotti nevű hajó több napig vesztegelt a Földközi-tengeren, hogy kiköthessen 177 migránssal a fedélzetén valamelyik európai kikötőben. A máltai hatóságok hivatalosan is megerősítették, hogy a bevándorlók elutasították a felajánlott segítséget, ők mindenképpen Olaszországban akartak partra szállni.

Az olasz közlekedési miniszter a Twitteren jelentette be, hogy a több napja várakozó, Diciotti nevű hajó végül engedélyt kapott, hogy kiköthessen Szicíliában. Danilo Toninelli azonban hozzátette, hogy a fedélzeten utazó 177 migráns mindaddig nem hagyhatja el a hajót, amíg több másik európai uniós tagállam fel nem ajánl konkrét segítséget. A hajó egyébként csütörtök óta keringett Európa partjainál, Matteo Salvini olasz belügyminiszter ugyanis a múlt hét végén még azt állította, hogy a Diciottinak Máltán kell kikötnie, mert a migránsok a Földközi-tenger azon részéről lettek kimentve, amiért Málta tartozik felelősséggel.

A máltai hatóságok erre közölték, hogyha akarnának, sem tudnának segíteni, mivel a migránsok csak és kizárólag Olaszországban hajlandóak partra szállni.

Salvini Líbiában tárgyalna

Az olasz belügyminiszter továbbra is következetesen azt állítja, hogy mindaddig nem engedi meg a migránsoknak, hogy olasz földre tegyék a lábukat, amíg a többi uniós ország nem ajánlja fel segítségét. Matteo Salvini azt is közölte, hogyha ez nem történik meg rövid időn belül, akkor a migránsokat vissza fogják toloncolni Líbiába. Ez elvileg sérti a nemzetközi emberi jogokat, mivel Líbia nem számít biztonságos országnak. Olasz sajtóinformációk szerint Salvini mihamarabb Líbiába akar utazni, hogy megállapodás kössön az ottani kormánnyal a migráció megállításáról.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Gyorshír: bomba robbant a rendőrőrsnél, kiürítették a környéket!

Mazsi

Prágában éljenzik a magyarokat

info

Meglepő kérdést tett fel a riporter Asthon Kutchernek. A színész válasza az egész világot megrázta! – VIDEÓ

Mazsi