Image default
Belföldi hírek

A migráns, aki valójában nem is migráns, tüntetést szervez Pécsen

Példa nélküli, hogy Budapesten kívül több ezren tüntessenek valamiért, amelyért tömegek állnak ki! Egy holland állampolgárságú, Magyarországon élő, egyetemi tanár, Simon Wintermans szervezi a holnapi, pécsi tüntetést!

Simon Wintermanssal Pécsen ültünk le beszélgetni és arra voltunk elsőként kíváncsiak, hogy került Magyarországra. Kiderült, Afrikában a Teleki-expedíción tanult meg magyarul 1987-ben, majd négy évvel később a pécsi egyetemre érkezett diákként, ahol holland nyelvtanár lett. 1996-ban már Pécsen házasodott meg és mivel rengeteg barátja volt már, adta magát, hogy itt éljenek.

Viszont ez nem azt jelenti, hogy magyar állampolgár lenne. Szeretné, de a szabályozás miatt nem lehet. Ha nem tud valaki felmutatni egy magyar, illetve egy holland szülőt, akkor nem lehet kettős állampolgár. „Ha felvenném a magyar állampolgárságot, elveszíteném a hollandot.

Letelepedett külföldi vagyok, aki itt dolgozik, itt fizet adót és szavaz az önkormányzati választáson. Egyébként antik cementlapokkal foglalkozom, ebből fakadóan alapítottam meg a 2003-ban a Magyar Cementlap Múzeumot.”

 

A vasárnapi tüntetésről elmondta, nagyon jó visszajelzéseket kapott a kezdeményezésre, de abban is biztos: van, aki nem szívesen látja, hogy egy egyetemi tanár, ráadásul, aki Pécsen tanít, tüntetést szervez, de azt mondja:

“Ez jogában áll mindenkinek, aki valamiért küzd és eleget tesz a vonatkozó törvényi előírásoknak..”

 

Forrás: a nuus.hu alapján

Hasonló hírek

Veszély fenyegeti Magyarországot: mi lennénk a legnagyobb áldozata a két nagyhatalom harcának

Géza

Dokumentum: egy titkos megbeszélésen szervezték Soros magyarországi hálózatának vezetői a tüntetéseket! Oszd meg!

Géza

Ezek az üzletek nyitnak ki most vasárnap

Edit