Hirmagazin.eu
Főoldal » A migráció ösztönzése és legalizálása „Európa gyors halálához” vezethet
Belföldi hírek

A migráció ösztönzése és legalizálása „Európa gyors halálához” vezethet

Világméretű liberális álhírgyárak működnek, amelyek világméretű hazugságokat terjesztenek, s úgy támadnak meg embereket minden alap nélkül, hogy azt igazságnak állítják be – ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mondta a Kossuth Rádióban.

A miniszter Donald Trump esetét hozta fel az állítólagos orosz választási beavatkozással kapcsolatban, de tömegével lehet találni példákat az elhallgatásra és a tények tudatos elferdítésére, mint ahogyan azt a nyugati sajtó is teszi a migráció ügyével kapcsolatban.

Mint kiderült, az uniós adófizetők pénzéből csak januárban több mint 60 ezren kaptak pénzt névtelen bankkártyákra Görögországban. A számítások értelmében, ha minden kártyára 500 eurót, azaz körülbelül 150 ezer forintot utaltak, akkor az csak Görögországban 123 milliárd forintnak felel meg éves szinten.

Jelentős összegekről van szó, de ami fontos kérdés, hogy ezeket a pénzeket mire költik a bevándorlók

– tette fel a kérdést Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője az M1 Szemtől szembe című műsorában. Megemlítette a nemrég Magyarországon elfogott szír férfi, Hasszán F. ügyét is, aki vélhetően az Iszlám Állam dzsihadistája lehetett, így felvetődik, hogy rajta kívül akár több más terrorista is kaphatott ilyen névtelen bankkártyát, amelyre eddig még nem derült fény.

Komoly veszélyeket rejtenek a bankkártyák

Bár az Európai Bizottság azzal magyarázkodik, hogy a kártyákat ellenőrizni tudják, hogy hol és mire használják, véleménye szerint már az is jelentős problémának számít, ha a bankkártyákon lévő pénzek egy feltehetően terrorista személy étkezését és ruháztatását biztosítják.

Komoly veszélyeket hordoznak magukban a névtelen bankkártyák – erről már Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője beszélt a műsorban. A bevándorlók többsége ugyanis papírok nélkül érkezik, kitalált névvel lépik át az unió területét és megrohamozzák a kártyákat kiadó irodákat, ahol gyakorlatilag adatellenőrzés és adminisztráció nélkül kapják meg azokat. Ezen az úton szerzett vélhetően Hasszán F. is egy ilyen kártyát, amelyről, mint kiderült, az Európai Unió nem tudott – hangsúlyozta.

A pénzt a terrorista szervezeteknek is átutalhatják

A szakértő azt is elmondta, hogy a pénzekből nemcsak lőfegyvereket, vagy olyan vegyszereket vehetnek, amelyből aztán merényletet hajthatnak végre, de akár tovább utalhatják a pénzt az Iszlám Állam vagy az Al-Kaida nevű terrorista szervezet számlájára. Hangsúlyozta, ezek az intézkedések ellent mondanak a világ összes országában működő banki és a pénzmosási törvényeknek.

Pócza István szerint az Európai Bizottság „kommunikációs hadjáratot” folytat, amelyben

felépítenek egy világképet arról, hogy a migráció kizárólag egy pozitív folyamat, amely előnyös hatással van nemcsak az Európai Unió, de az egész világ részére.

Ugyanakkor az már többször bebizonyosodott, hogy a migráció a legtöbb esetben komoly veszélyekkel és fenyegetettségekkel jár, és ilyenkor indul el ez az úgynevezett „kommunikációs hadjárat”, amely megpróbálja ezeket elfedni az európaiak elől – fűzte hozzá.

A Lifeline mentőhajón érkezett afrikai bevándorlókat viszik partra, miután a hajó 224 migránssal kikötött a máltai fővárosban, Vallettában 2018. június 27-én. A Mission Lifeline német civil szervezet hajója hat napon át várakozott a kimentett emberekkel a nemzetközi vizeken Málta előtt a Földközi-tengeren, mert nem kapott kikötési engedélyt Spanyolországban, Olaszországban és Máltán sem, végül Joseph Muscat máltai miniszterelnök engedélyezte a kikötést, ugyanakkor jogi eljárással fenyegette meg a hajó legénységét. (MTI/EPA/Domenic Aquilina)Illegális bevándorlás (Fotó: MTI/EPA/Domenic Aquilina)

Megjegyezte, egyelőre az Európai Bizottság semmilyen utalást nem tett arra, hogy szabályozni kellene a bankkártyák működését, pedig világossá vált, hogy a jelenlegi rendszert ebben a formában nem lehet fenntartani, már csak azért sem, mert egy újabb migránskaraván indulhat meg az EU felé. Hozzátette, több ezer bevándorlóról van szó, akik között egyre több lehet a terrorista az Iszlám Állam szétesése miatt.

Migránskaraván szerveződik Törökországban és Görögországban

Információk szerint migránsok tízezrei tervezik, hogy a következő hetekben útnak indulnak Törökországból, illetve Görögországból Németország irányába.

A Migrációkutató Intézet egyik friss tanulmánya szerint a törökországi „remény karavánja” elnevezésű, a közösségi médiában indított kezdeményezéshez közel 40 ezer, főként szír állampolgár csatlakozott, akik a rossz életkörülmények és a magas, 60 százalék körüli munkanélküliség miatt távoznának Nyugat-Európába. A konvoj létszáma akár a többszörösére is duzzadhat a családtagokkal, mivel az ingyenes szervezés és a nemzetközi humanitárius szervezetek által biztosított kíséret különösen vonzóvá teheti az utat.

Ezzel párhuzamosan a Görögországban rekedt migránsokból is szerveződik egy karaván. A „reménysugár karaván” nevű szerveződés Facebook oldalán közzétett, arab nyelvű bejegyzés szerint az albán határ közelében található Ioannina nevű görög település külterületén gyűlnének össze a csatlakozni kívánók egy rögtönzött táborban. A poszt szerint Athénból és Thesszalonikiből közvetlen buszokkal lehet majd eljutni a gyülekezési helyre.

A nyugati sajtóban pozitívan írnak a migrációról

Georg Spöttle megemlítette, hogy a nyugati sajtóban ugyanakkor sem a terroristákról, sem a karavánokról, sem pedig a névtelen bankkártyák okozta veszélyekről nem lehet olvasni. A mainstream lapok továbbra is pozitívan írnak a migrációról, a német sajtóban még arról is írnak, hogy segíteni kell a bevándorlókat, akik nem is afrikaiak, hanem afro-európaiak – fűzte hozzá. Felhívta a figyelmet arra, hogy a migráció nagymértékű ösztönzése és legalizálása azonban „Európa gyors halálához” vezethet.

zerző: hirado.hu
forrás: M1

Hasonló hírek

Novák Katalin: “A miniszterelnök úrral közös megbeszélésen”..

Géza

II. János Pál Pápa, magyar nyelven, megáldotta a magyarokat 1991-ben (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Elutasította az ügyészség a Vitézy Dávid ellen tett feljelentést

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------