Image default
Belföldi hírek

A Mi Hazánk tiltakozik, mert Karácsony nácinak nevezte Wass Albertet

A Mi Hazánk Mozgalom tiltakozik az ellen, hogy Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester nácinak nevezte Wass Albert irodalmárt

– tájékoztatott a párt szerdán közleményében.

Karácsony Gergely ma az Index.hu élő adásában lenácizta Wass Albertet. A Mi Hazánk Mozgalom szerint szégyenteljes, hogy 2019-ben a magyar fővárost vezető politikus nácinak meri nevezni az egyik legnagyobb erdélyi magyar írót” – tartalmazza a dokumentum.

Felidézik, Karácsony szó szerint úgy fogalmazott a közterületek átnevezéséről szóló kérdésre válaszolva: „Mondjuk a Wass Albert térnek például nem nagyon örülök, megmondom őszintén. Tehát a Széll Kálmán legalább nem volt, hogy mondjam, náci vagy náci kollaboráns. Wass Albert írói munkájának minősége nem írja felül a politikai támadhatóságát.”

A Mi Hazánk Mozgalom követeli, hogy Karácsony Gergely vonja vissza kijelentését és haladéktalanul kérjen bocsánatot! ” – írja a Mi Hazánk.

MTI

Hasonló hírek

Nemzeti kincseink-, szellemi értékeink és identitásunk megerősítéséhez nagy szükség van a nemzetünk múltjára való megemlékezésekre! (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Hiába szóltak előre, nem akarták felengedni Mátét a vakvezető kutyájával a repülőre – Itt a Wizz Air válasza is

Mazsi

Itt az új álompár? Titkos kapcsolat fűzheti össze Dzsudzsákkal Sebestyén Ágit

Géza