Hirmagazin.eu
Főoldal » A “Merkel-szárny” távozását követeli egy vezető CSU-s politikus
Külföld

A “Merkel-szárny” távozását követeli egy vezető CSU-s politikus

forrás: MTI

A “Merkel-szárny” távozását követelte a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségéből pénteken egy vezető CSU-s politikus. Hans-Peter Friedrich volt belügyminiszter, a CDU/CSU parlamenti (Bundestag-) frakciójának egyik helyettes vezetője az Angela Merkel kancellár által képviselt menekültpolitika körül a pártszövetségben zajló vitával kapcsolatban Twitter oldalán közölte: “A CDU és a CSU nem hagyja megosztani magát. A CDU Merkel-szárnya távozhat a vörös-zöld csapatba.”

 A "Merkel-szárny" távozását követeli egy vezető CSU-s politikus

Hans-Peter Friedrich ezzel utalt arra, hogy a kancellár irányvonala közel áll a koalíciós társ szociáldemokrata párt (SPD) és a Bundestag egyik ellenzéki pártja, a Zöldek menekültpolitikai irányvonalához, és utalt Katarina Barley SPD-főtitkár egy pénteki nyilatkozatára, miszerint Angela Merkel “egyedül van pártjában”, a menekültválság európai megoldását célzó törekvéseit tekintve pedig “velünk van”.

“Ebből az következik, hogy Angela Merkel inkább az SPD-csapatban van”, mintsem a jobboldali pártszövetségben – mondta Katarina Barley a Die Welt című lapnak.
Ugyancsak pénteken a CSU egy másik vezető politika, Alexander Dobrindt, a szövetségi kormány közlekedési minisztere egy lapinterjúban arról beszélt, hogy a menekültválság kezelése körüli nézeteltérések miatt válságba jutott a pártszövetség. “Súlyos helyzet állt be a CSU és a CDU viszonyában” – mondta a politikus a Passauer Neue Presse című lapban közölt interjúban.

A CSU hónapok óta nemzeti szintű intézkedéseket, szigorú határellenőrzést és a befogadható menedékkérők számának korlátozását, egy felső határ bevezetését sürgeti a menekülthullám csillapítására, Angela Merkel viszont az európai uniós tagállamok összefogásában és a Törökországgal folytatandó együttműködésben látja a kiutat a válságból, és nem tartja célravezetőnek az egyoldalú tagállami intézkedéseket.

A CDU és a CSU vezetői szerda este éjszakába nyúló, több mint három órás egyeztetést tartottak a berlini kancellári hivatalban. A megbeszélésről csak annyi szivárgott ki, hogy az álláspontok nem közeledtek, és a felek megítélése szerint sok munkára van még szükség a konfliktus feloldásához.

Másnap Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a CSU elnöke egy interjúban kifejtette, hogy nem lenne jó megoldás a szövetség felbontása és a csak Bajorországban működő CSU átszervezése országos párttá, hanem inkább a szövetséget fenntartva kell irányváltásra késztetni a kancellárt. Ugyanakkor senki nem tudja garantálni, hogy ez örökké így lesz – jegyezte meg Horst Seehofer.

 

Hasonló hírek

Ősszel dönthetnek Kovács Béla mentelmi ügyében

Edit

Fura a francia vírusadat – nem csoda, hogy a szakemberek összevesznek rajta

Géza

Már ekkora a baj: Merkel követeli a török offenzíva leállítását

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------