Hirmagazin.eu
Főoldal » A megtámadott zsidó tanár szerint a merénylő le akarta őt fejezni
Külföld

A megtámadott zsidó tanár szerint a merénylő le akarta őt fejezni

Forrás: MTI

A dél-franciaországi Marseille-ban bozótvágó-késsel megtámadott zsidó tanár azt gondolta, hogy nem éli túl a támadást, és meg van arról győződve, hogy a merénylő le akarta őt fejezni.

A megtámadott zsidó tanár szerint a merénylő le akarta őt fejezni
Fotó: illusztráció

“Mondtam neki, hogy ne üssön tovább, de ő csak folytatta, és akkor azt gondoltam, hogy nem élem túl” – mondta Benjamin Amsellem, a marseille-i zsidó iskola tanára a La Provence című regionális lapban kedden megjelent interjúban. “

Az igazat megvallva, nem tudom, hogy fogok talpra állni ezután a szörnyű támadás után” – tette hozzá a zsidó férfi, aki azt is fontolóra vette, hogy ezentúl nem visel kipát a fején.

Az utcai támadásban a 35 éves férfi hétfőn a hátán és a kezein könnyebben megsérült, de kórházi ápolásra nem szorult. Az antiszemita tettét egyértelműen vállaló törökországi származású kurd kiskorú támadót a helyszíntől nem messze előállították, őrizetbe vételét kedden 24 órával meghosszabbították. A 15 éves gimnazista, akinek korábban nem volt dolga a rendőrséggel, a kihallgatásakor azt mondta, hogy Allah és az Iszlám Állam dzsihadista szervezet nevében követte el a tettét.

A férfit és támadóját kedden szembesítették egymással.

Fabrice Labi, a tanár ügyvédje szerint az ügyfele azt mondta: az volt a benyomása, hogy a fiú le akarta fejezni, de a bozótvágó-kés nem volt elég feszes, nem volt tartása, s a férfit megvédte a dzseki, amit viselt. A támadó kifejezetten a tanár fejére próbált több csapást is mérni, aki a nála lévő Tórával védte magát.

Brice Robin, marseille-i ügyész hétfőn azt mondta, hogy a bozótvágó-kés éle tompa volt, emiatt nem szenvedett súlyosabb sérüléseket a tanár.

Az ügyész szerint egyértelmű, hogy előre megfontolt, antiszemita jellegű támadásról van szó. A gimnazista fiút nem tartották nyilván a titkosszolgálatok, az ügyészség szerint az interneten radikalizálódott.

A 15 éves fiú szemtanúk előtt támadt hétfő délelőtt a nyílt utcán a kipát viselő férfira Marseille egyik legelegánsabbnak számító, nyugodt negyedében a IX. kerületben, majd a kést hátrahagyva elmenekült a helyszínről.

Az ügyben először a marseille-i ügyészség vallási okokból elkövetett emberölési kísérlet és terrorizmus dicsőítése miatt indított eljárást a támadó ellen, az ügyet azóta átvette a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege.

A 850 ezer lakosú dél-franciaországi városban 70 ezer zsidó él, a párizsi után a legjelentősebb franciaországi zsidó közösség itt található. A városban az elmúlt hónapokban ez volt a harmadik antiszemita támadás.

 

 

Hasonló hírek

Politikai rajongók

info

Most érkezett a hír! Mozgósítás Horvátországban! A határ áttörésére készül a felbőszült migránstömeg! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

A leggazdagabb országok fogadják a legkevesebb menekültet

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------