Hirmagazin.eu
Főoldal » A megengedett közel háromszorosával ment a kisiklott amerikai vonat
Külföld

A megengedett közel háromszorosával ment a kisiklott amerikai vonat

A megengedett 50 helyett 130 kilométer per órás sebességgel ment az a vonat Washington államban, amelyik kisiklott egy kanyarban hétfőn. Hárman meghaltak, több mint 70-en megsérültek. Egy teljesen új szakaszon történt a baleset, éppen a baleset napján használták először.

De úgy, hogy az a berendezés, ami automatikusan lefékezte volna a vonatot, még nem működött. Vizsgálják, hogy ki hibázott.

Hatalmas darukkal emelték vissza a vasúti hídra az úttestre zuhant vagonokat a hétfő reggeli baleset helyszínén. A mentőalakulatok előzőleg többször is alaposan átfésülték a környéket, esetleges sérültek vagy áldozatok után kutatva.

Ez volt az első alkalom, hogy az Amtrak vasúttársaság a Seattle és Portland közötti új, rövidebb útvonalon indított szerelvényt. A 12 vagonból és két mozdonyból álló vonat kora reggel indult el, és nagyjából hatvan kilométert tehetett meg, amikor egy frissen átadott vasúti hídhoz érve kisiklott. A vontató mozdony három vagont magával rántva a felüljáró alatt futó autópályára zuhant, a többi kocsi keresztül-kasul állt meg a síneken és az út menti erdős területen.

A balesetben összetört öt személyautó és két kisebb kamion utasai megsérültek, de valamennyien túlélték a tragédiát. A vonaton utazók közül viszont hárman a helyszínen meghaltak. A mentősök összesen összesen 72 sérültet vittek kórházba, 19 ember – szinte csodával határos módon – apró karcolásokkal úszta meg a balesetet.

A vasúttársaság teljes kártérítést ígért valamennyi utasnak és a halálos áldozatok családjainak. A kórházban ápolt sérültek közül néhányat már ki is engedtek, ám kilencen még mindig súlyos állapotban vannak.

Forrás: hirado.hu, M1

Képek: M1 Hirado (videókép)

Hasonló hírek

Egy újabb Júdás bukkant fel: Az észtek csatlakoznak az ENSZ migrációs csomagjához! Oszd meg!

Géza

A francia kormány kész visszavonni a nyugdíjreform legvitatottabb pontját

Géza

Két feltételezett terroristát fogtak el Pristinában

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!