Image default
Külföld

A megengedett közel háromszorosával ment a kisiklott amerikai vonat

A megengedett 50 helyett 130 kilométer per órás sebességgel ment az a vonat Washington államban, amelyik kisiklott egy kanyarban hétfőn. Hárman meghaltak, több mint 70-en megsérültek. Egy teljesen új szakaszon történt a baleset, éppen a baleset napján használták először.

De úgy, hogy az a berendezés, ami automatikusan lefékezte volna a vonatot, még nem működött. Vizsgálják, hogy ki hibázott.

Hatalmas darukkal emelték vissza a vasúti hídra az úttestre zuhant vagonokat a hétfő reggeli baleset helyszínén. A mentőalakulatok előzőleg többször is alaposan átfésülték a környéket, esetleges sérültek vagy áldozatok után kutatva.

Ez volt az első alkalom, hogy az Amtrak vasúttársaság a Seattle és Portland közötti új, rövidebb útvonalon indított szerelvényt. A 12 vagonból és két mozdonyból álló vonat kora reggel indult el, és nagyjából hatvan kilométert tehetett meg, amikor egy frissen átadott vasúti hídhoz érve kisiklott. A vontató mozdony három vagont magával rántva a felüljáró alatt futó autópályára zuhant, a többi kocsi keresztül-kasul állt meg a síneken és az út menti erdős területen.

A balesetben összetört öt személyautó és két kisebb kamion utasai megsérültek, de valamennyien túlélték a tragédiát. A vonaton utazók közül viszont hárman a helyszínen meghaltak. A mentősök összesen összesen 72 sérültet vittek kórházba, 19 ember – szinte csodával határos módon – apró karcolásokkal úszta meg a balesetet.

A vasúttársaság teljes kártérítést ígért valamennyi utasnak és a halálos áldozatok családjainak. A kórházban ápolt sérültek közül néhányat már ki is engedtek, ám kilencen még mindig súlyos állapotban vannak.

Forrás: hirado.hu, M1

Képek: M1 Hirado (videókép)

Hasonló hírek

Állandó a feszültség Le Pen és Macron között

Edit

Őrizetbe vették a volt szerb-montenegrói elnököt

info

Görögország adósságkönnyítést kaphat

Edit