Hirmagazin.eu
Főoldal » A McDonald’s elárulta az igazságot mumifikálódott hamburgeréről
Gasztronómia, vega

A McDonald’s elárulta az igazságot mumifikálódott hamburgeréről

A McDonald’s közleményt adott ki arról, hogy hamburgerei – az ehhez szükséges környezeti feltételek esetén – igenis képesek a “bomlásra”, azaz megpenészedhetnek, sőt, meg is rothadhatnak – írja a Bloomberg.

A vállalat ezzel kíván válaszolni arra a közkeletű hiedelemre, ami szerint a cég szendvicsei sajátos összetételük okán maradnak meg még évtizedek után is nagyjából eredeti állagukat megőrizve.

Akárcsak egy időkapszula tartalmát szokás, úgy mutatta be 24 éve eltett hamburgerét az egyik közösségi média platform felhasználója. A mostanáig őrizgetett relikvia korához kétség nem férhet, a meglehetősen ép állapotban fennmaradt szendvicsről készült videót idáig több mint 500 ezren látták, a bejegyzés pedig 12 ezernél is több hozzászólást kapott.

Bár a vállalati közleményből ez nem derül ki, de minden valószínűség szerint az 1996-ban egy cipősdobozban hibernált hamburger online karrierje késztette a céget annak kiadására.

Közlésük szerint, ha a feltételek ehhez nem állnak fenn, mert maga az élelmiszer, vagy épp annak környezete túlságosan száraz, akkor könnyen előfordulhat, hogyazok a baktériumok illetve penészgombák nem szaporodnak el, melyek egyébként az élelmiszer lebontásáért felelősek.

A cég rámutatott arra, hogy az otthonokban elkészített, kiszárított, nedvességtartalmukat elvesztő ételeknél hasonló tapasztalható: viszonylag jól megőrzik állagukat. A vállalat azt mondja, elég csak közelről szemügyre venni ezeket a nagyon régről megmaradt szendvicseket, hogy kiderüljön: teljesen “dehidratáltak”, és ez elősegíti küllemük megmaradását.

Képünk illusztrációFORRÁS: SHUTTERSTOCK

A vállalat hozzátette, hogy hamburgereik teljes egészében marhahúsból készülnek, adalékanyagok és tartósítószerek nélkül. Ezt vélhetően azért hangsúlyozták, mert még mindig széles körben tartja magát az a tévhit, hogy az évek-évtizedek múltán is szinte változatlanul előkerülő szendvicsek a tartósítószereknek köszönhetik azt, hogy nem bomlottak le.

blomberg

hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Túrós máglyarakás recept

info

Pöttyös lett a palacsinta, figyeld csak, mi bolondította meg!

Mazsi

Dobjuk fel a hétvégi menüt!

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!