Hirmagazin.eu
Főoldal » A magyarság történelmi megmaradásának titka a haza szeretete
Belföldi hírek

A magyarság történelmi megmaradásának titka a haza szeretete

Fekete Péter a 186. Zrínyi emlékünnepség kegyeleti megemlékezésén úgy vélekedett: a küzdelmes magyar történelmet vizsgálva hamar eljutunk arra a meglátásra, hogy emberileg alig magyarázható valóság ennek sokszor eltiport, létéért küzdő nemzetnek a fennmaradása.

Kép: Hirmagazin.eu

 

A magyar történelem küzdelmes időszakaira is kitérve a politikus hozzátette, hogy Magyarország minden veszteség ellenére nemcsak fennmaradt, de “óriásit alkotott és alkot”, miközben hatalmas értékeket ad a világnak.

„Az, hogy évezredes küzdelmek után, dacolva túlerővel, elnyomással, álnoksággal, árulásokkal, ma egy gyarapodó, erősödő országban élhetünk, kultúráját, identitását őrző nemzetállamként, a hazaszeretetnek köszönhető” – hangoztatta az államtitkár, akinek megfogalmazása szerint a magyarság történelmi megmaradásának titka a haza szeretete.

Szigetvár, Eger, Mohács, Buda, vagy akár a Corvin köz üzen a mai nemzedékeknek, Európának és a világnak – mondta Fekete Péter azt is hangsúlyozva, hogy a hazaszeretet sohasem veszíthet. Ez az erő a magyar lét titka, a magyarság öröme – összegzett.

Az államtitkár úgy folytatta, a hazaszeretet egyben felelősségvállalás, áldozathozatal, küzdés és helytállás is, továbbá naponkénti munka a nemzet gyarapodásáért, jövőjéért, biztonságáért, „ha kell, akár más nemzetek javára, segítésére és nem kárára”.

Zrínyi Miklós. Kép: Blikk

Fekete Péter szerint napjainkban ismét sorskérdés a nemzetállamok léte, keresztény hit és kultúra, valamint az országhatár védelme, a magyarság megerősödése. Beszéde zárásaként, hallgatóságát biztatva úgy fogalmazott: „fogadjuk szívünkbe ősi örökségünket, a hazaszeretet megtartó erejét , örömét és felelősségét, főt hajtva Szigetvár hősei, Zrínyi Miklós és vitézeinek hűsége előtt”.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Afrikai népességrobbanás súlyosbítja a migrációs válságot

Mazsi

FÉLELMETES! “Allahu Akbar” és F*ck You Budapesten – Az ISIS már a Németországba tartó vonaton treníroz! VIDEÓVAL!

Edit

Meghozták Grófoéknak a Versace olasz bútorokat.., és a Kormány helyzetelemzése a mélyszegénységben élőkről.. (Olvasd el és nézd meg!)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!