Hirmagazin.eu
Főoldal » A magyarok lakta falvakban elszemtelenedtek a migránsok, úgy érzik, bármit megtehetnek
Belföldi hírek

A magyarok lakta falvakban elszemtelenedtek a migránsok, úgy érzik, bármit megtehetnek

A Szeged közelében fekvő magyar-román-szerb hármas határnál több, magyarok által lakott falu is van. A majdányiak, rábéiek és oroszlámosiak ugyanarról számolnak be: a migránsok egyre jobban megkeserítik az életülket.

A vajdasági Rábén hosszú ideje áldatlan állapotok uralkodnak. A magyar határkerítés miatt ugyanis ezen a környéken torlódnak fel rendszerint a migránsok. A helyiek elmesélése szerint az illegális bevándorlók éjszakánként vonulnak, majd minden ház ajtaján bekopogtatnak, a kilincseket lenyomkodják. Ezekkel a módszerekkel próbálják feltérképezni, hogy laknak-e a házakban. Ha nem, akkor kérdezés nélkül elfoglalják azt. Ha laknak benne, akkor is sokszor bemennek, és megmelegszenek, amíg a tulajdonos nem ér haza.

Fotó: pannonRTV

 

Nemegyszer előfordult már az is, hogy a porig égettek a migránsok egy lakatlan házat. Bent gyújtanak tüzet, hogy meleg legyen, de ez rendszerint egyet jelent azzal, hogy pár napon belül kiég a ház.

Azt hiszik a migránsok, hogy bármit megtehetnek

Állítólag 2015-ben, amikor az egész elkezdődött, akkor még nem volt velük ennyi probléma. De az idővel rájöttek, hogy bármit is tesznek, annak nem nagyon vannak következményei, a hatóságok tehetetlenek velük szemben. Ennek lett az az eredménye, hogy annyira elszemtelenedtek, hogy ma már bármit meg mernek tenni. Az egykori nyugodt, csendes faluban a gyerekeket nem nagyon engedik ki játszani, a nők pedig sötétedés után nem mernek egyedül az utcán sétálni.

 

Fotó: PannonRTV

 

Bármikor megsérülhet valaki a migránsok miatt

A hármas határ környékén körülbelül 4-500 migráns jelenléte vált állandóvá az elmúlt években. A helyzet mára már tarthatatlan, ezért is háborítja fel az ott élőket, hogy az Orvosok határok nélkül nevű segélyszervezet az illegális bevándorlók megsegítésére tervez jönni a térségbe. Attól tartanak a helyiek, ha a segélyszervezet e falvak köré szervezi humanitárius munkáját, a jövőben még több migráns jön a hármas határhoz, és még több pusztítást végeznek a falvakban, és még nagyobb rettegést keltenek az itt élő emberekben – írja a szeged365.hu.

Féltem a családomat nagyon, nem tudom, hogy mire számíthatunk, mikor lesz végre megoldás. Borzasztó a rengeteg szemét, a gyújtogatások, amit művelnek, teljesen nyeregben érzik magukat, és bármikor eljöhet az a pillanat, hogy valaki megsérül majd miattuk

– mondta el egy korábbi rábéi lakos, akinek a családja még mindig a faluban él.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Újabb tüntetés volt a Keletinél – a rendőri erőt mérsékelték

Edit

Minden negyedik balatoni vendéglátóhelynél volt valami baj: több mint 100 milliónyi bírságot szabott ki a NAV

Mazsi

Vonat ütközött személyautóval

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!