Image default
Tudástár - minden érdekesség

A magyarok fele tud a „fekete péntekről”

A tavalyi „próbaüzem” után idénre sokan felfedezték maguknak a Black Fridayt: erre utal a MillwardBrown ezerfős mintán végzett reprezentatív kutatásának eredménye is, mely megállapította: a lakosság 54%-a hallott már a Black Fridayről.

fekete péntek

A 25–34 évesek közel kétharmada hallott már az akciókról. Fotó: MTI

A 18–50 éves korosztály több mint negyede időzít vásárlást erre az időtartamra, 40%-uk pedig interneten teszi majd meg. Nem meglepő, hogy a fiatalok a jobban tájékozottak: a 25–34 évesek közel kétharmada hallott már az akciókról.

A fekete péntek kapcsán említett top 10 áruház első öt helyén csupa elektronikai termékek eladásáról ismert cég áll, a megvenni kívánt áruk közt azonban a divatcikkek vezetnek az elektronikai áruk és az autós kiegészítők, a háztartási kisgépek, a tévék, illetve a PC-kiegészítők előtt. Az akció a vásárlást tervezők negyedénél 30–60 ezer forint körüli kiadást jelenthet.

Az akcióban ma részt vevő üzletek egy részét listázza a blackfriday.hu weboldal, de szervez akciókat a Tesco, az Auchan és a Spar is, akcióznak egyes üzletek a Mammutban, a Duna Plazában, az Árkádban és a Westendben is.

 

Forrás: metropol

Hasonló hírek

Lassul a föld forgási sebessége, és ennek nagyon rossz következményei lesznek

Mazsi

Nagyobb mint Magyarország, és eladó!

info

Mire van szükségük a férfiaknak a boldogsághoz?

Mazsi