Hirmagazin.eu
Főoldal » A magyar találmány már beszélget is
Magyar találmányok

A magyar találmány már beszélget is

A vakvezető kutyához mérhető annak a látássérültek számára megalkotott okos szemüvegnek a jelentősége, mellyel a magyar fejlesztő az idei Év Innovátora Díjat is elhódította Brüsszelben – derült ki az InfoRádió Okosvilág című műsorából.

Magyar találmány, látás-segítő szemüveg

Imre Krisztián május végén vette át a 2018-as Év Innovátora nemzetközi elismerést a látássérültek mobilitását segítő szemüveg megalkotásáért, amelyben személyes inspiráció is közrejátszott.

Ez az eszköz főként a látássérültek közlekedését, navigációját segíti

– magyarázza az innovátor.

Különböző szenzorokat, kamerákat használunk, amelyek elősegítik, hogy minél pontosabban lehessen helymeghatározást és orientációt végezni, amely azt figyeli, hogy a felhasználó milyen irányba áll, és merre halad. Az eszköz ezekről az adatokról szóbeli visszajelzéseket kap – mondta Imre Krisztián.

Imre Krisztián szerint

társas lénye miatt nem helyettesíti a berendezés egy az egyben a vakvezető kutyát, de jelentősége a segítőtárséval vetekszik.

“Magyarországon 10-12-szer annyi kutyát kellene kiképezni, mint amennyit a kutyakiképző központok képesek” – hangsúlyozta az innovátor. Hozzátette azt is, hogy a kutyák nagyon jók abban, hogy detektálják a különböző akadályokat, de navigálni nem annyira tudnak.

A kiterjesztett vizuális asszisztens névre hallgató szemüveg fejlesztője elmondta: kedvező forgatókönyv esetén,

2020 közepén a szemüveg már eljuthat látássérültekhez.

Az ár a technológia miatt még úgyis drága, hogy az eszköz folyamatosan okostelefonnal kommunikál, de az árát 2000 euró alatt tartják, és igyekeznek minél szélesebb kör számára elérhetővé tenni.

Hasonló hírek

Újabb figyelemre méltó találmány készült Magyarországon

Géza

5 zseniális magyar találmány 2015-ből

info

Magyar találmány a mobiltelefonokra – nanotechnológiás védelem a vírus ellen!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------