Image default
Életmód hírek

A magyar színésznő szeme láttára ütötte vágta kisgyermekét a jól szituált anyuka – ezt tette

Ahogy azt a Blikk is megírta, a napokban érte nagy megtiszteltetés Szinetár Dórát: a gyermekek sorsának javítását célul kitűző világszervezet, az Unicef jószolgálati nagykövete lett. Most egy interjúban mesélt arról, hogyan éli meg mindennapokban, mikor gyermekbántalmazással találkozik.

A famiily.hu-nak az unicefes felkérés után nyilatkozva elmondta, hogy épp a napokban volt szemtanúja egy ilyen esetnek, mikor épp egy jól szituált anyuka ütötte-verte a 4 év körüli gyermekét egy bevásárlóközpont előtt.

Képzeld, pont a napokban volt egy rémisztő élményem, amikor egy anyukát láttam egy bevásárlóközpont előtt, ahogy ütötte, verte a gyerekét, azért, mert az nem állt meg a biciklivel. Nem az autó elé akart kimenni, tehát nem volt életveszélyben, egyszerűen nem csinálta, amit az anyja mondott. És a feltűnően jól szituált anyuka a nagyon drága bicikliről leszállva ütötte vágta szerencsétlen nagyjából 4 éves kicsi fiút és hozzá még üvöltött is. El is indultam, hogy leszedjem a gyerekről, de addigra már „csak” ordibált vele. Abba nem szólhatok bele, hogy üvöltözik a saját gyerekével. De rettenetes volt ott állni, és tehetetlenül nézni.

– mesélte Szinetár Dóra színésznő, énekesnő. Beszélt azokról a kétségekről is, amelyek hasonló helyzetek szemtanúiban is megfogalmazódnak:

“Sajnos csomó olyan helyzetet látok magam körül, ahol tudom, hogy így-vagy úgy, segítségre szorulnának gyerekek, de az embernek nincs joga beleszólni mások életébe.”

A megoldás Szinetár Dóra szerint ez:

“Annyit lehet tenni, hogy megpróbálunk valahonnan hátulról, máshonnan, az alapoktól kezdve beleszólni az emberek gondolkodásába, hogy mégis csak másképp éljék az életüket. A gyerekekben pedig tudatosítani, hogy ez így nem normális, ez nem egy természetes dolog. De hiszem, hogy van remény, és ha a gondolkodásmódunkon, a kommunikációnkon, a többiekhez való viszonyunkon elkezdünk változtatni, akkor az hatással lesz előbb utóbb mindenre, és az így felnövekvő generációknak lehetőséget teremtünk egy szebb és jobb világ építésére.”

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Varga Imre

Hasonló hírek

Életmentő eszközökhöz kérnek segítséget a légimentők (A cikk videót tartalmaz)

Géza

35 biztos jel, hogy lélekölő párkapcsolatban vagy

Edit

Névnapok november 14.

info