Hirmagazin.eu

A magyar kormány segítséget kér a migránsok tájékozatásához a németektől

 Aktuális hírek

A magyar kormány segítséget kér a migránsok tájékozatásához a németektől

A magyar kormány segítséget kér a migránsok tájékozatásához a németektől
szeptember 03
06:26 2015

forrás: MTI

Segítsenek tisztázni: a német kormány milyen európai jogszabályokat tart mértékadónak az illegális migránsoknak milyen jogi eljárásokkal kell számolniuk, ha a Német Szövetségi Köztársaság területére kívánnak eljutni.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány nevében szerdán arra kérte a Német Szövetségi Köztársaság budapesti nagykövetségét, hogy soron kívül, a helyszínen nyújtson segítséget a budapesti Keleti pályaudvaron tartózkodó illegális migránsok tájékoztatásában – közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő az MTI-vel.

A magyar kormány továbbá arra kéri a nagykövetséget, hogy segítsen egyértelműen tisztázni: a német kormány milyen európai jogszabályokat tart mértékadónak, az illegális migránsoknak milyen jogi eljárásokkal kell számolniuk, ha a Német Szövetségi Köztársaság területére kívánnak eljutni, illetve hogy mire számíthatnak az eljárást követően.

Közben a bajor belügyminiszter azt mondta, a Magyarországon tartózkodó migránsok úgynevezett “szabadjegyként” fogták fel azt a német kijelentést, miszerint Németország a szír menedékkérőket nem küldi vissza.

Szerinte jószánkédú volt a német bevándorlási hatóságtól ez a kijelentés. A migránsok azonban úgy értelmeztek, hogy szabadon mehetnek tovább Németországba. A belügyminiszter azt is mondta: segítséget kell nyújtani Magyarországnak és meg kell akadályozni, hogy további menedékkérők utazzanak Magyarországról Németországba.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani, hogy mások is láthassák!

hozzászólások

Hasonló hírek

Kövessen minket!

Hirdetés
Hirdetés
securiton-tűzvédelem

Értékesítő állások

Hirdetés
Dr. Jánky György

Állások

Hirdetés

Hirdessen felületeinken

Hírmagazin galériák

Google fordító

MTI

mti felhasználó a hírmagazin
WordPress Lightbox