Hirmagazin.eu

A magyar kormány segítséget kér a migránsok tájékozatásához a németektől

 Aktuális hírek

A magyar kormány segítséget kér a migránsok tájékozatásához a németektől

A magyar kormány segítséget kér a migránsok tájékozatásához a németektől
szeptember 03
06:26 2015

forrás: MTI

Segítsenek tisztázni: a német kormány milyen európai jogszabályokat tart mértékadónak az illegális migránsoknak milyen jogi eljárásokkal kell számolniuk, ha a Német Szövetségi Köztársaság területére kívánnak eljutni.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány nevében szerdán arra kérte a Német Szövetségi Köztársaság budapesti nagykövetségét, hogy soron kívül, a helyszínen nyújtson segítséget a budapesti Keleti pályaudvaron tartózkodó illegális migránsok tájékoztatásában – közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő az MTI-vel.

A magyar kormány továbbá arra kéri a nagykövetséget, hogy segítsen egyértelműen tisztázni: a német kormány milyen európai jogszabályokat tart mértékadónak, az illegális migránsoknak milyen jogi eljárásokkal kell számolniuk, ha a Német Szövetségi Köztársaság területére kívánnak eljutni, illetve hogy mire számíthatnak az eljárást követően.

Közben a bajor belügyminiszter azt mondta, a Magyarországon tartózkodó migránsok úgynevezett “szabadjegyként” fogták fel azt a német kijelentést, miszerint Németország a szír menedékkérőket nem küldi vissza.

Szerinte jószánkédú volt a német bevándorlási hatóságtól ez a kijelentés. A migránsok azonban úgy értelmeztek, hogy szabadon mehetnek tovább Németországba. A belügyminiszter azt is mondta: segítséget kell nyújtani Magyarországnak és meg kell akadályozni, hogy további menedékkérők utazzanak Magyarországról Németországba.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Hirdetés
tűzvédelemphotographer-banner_468
loading...

Kövessen minket!

Hirdetés
Hirdetés
securiton-tűzvédelem

Értékesítő állások

Hirdetés
Dr. Jánky György
Hirdetés

Hirdessen felületeinken

Google fordító

MTI

mti felhasználó a hírmagazin
WordPress Lightbox