Hirmagazin.eu
Főoldal » A Magyar Kormány elutasítja a Soros-tervet! (+videó)
Belföldi hírek

A Magyar Kormány elutasítja a Soros-tervet! (+videó)

A Magyar Kormány élesen és határozottan elutasítja a “Soros-terv” minden pontját, továbbra sem támogatja, hogy évente egymillió migránst engedjenek be Európába, ellenzi a határkerítés lebontását, a migránsoknak szánt 9 millió forintos segélyt, a kötelező kvótát, és visszautasítja a közép-európai országok megbüntetését is – mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár hangsúlyozta: elfogadják, hogy Európában vannak bevándorlóországok, ugyanakkor azt kérik, hogy a bevándorlóországok is fogadják el, hogy vannak olyan államok, amelyek nem szeretnének migrációt.


Hozzátette: mivel Magyarországon ebben a küzdelemben az ellenzéki pártokra nem számíthatnak, a kormány ismételten a magyar emberekhez fordul, és arra kéri őket, hogy akinek fontos Magyarország függetlensége, szuverenitása, fontos Magyarország biztonsága és nemzeti kultúrája, az vegyen részt a Soros-tervről tartandó nemzeti konzultációban. Kérdésre válaszolva az államtitkár elmondta: a napokban készen lesznek a nemzeti konzultáció kérdései, amelyeket hét témakörben fogalmaznak meg, és ezt követően a lehető legrövidebb időn belül elindul a konzultáció.

Tuzson Bence szerint a “Soros-terv” veszélyes Magyarország számára, és nem 1-2, vagy 10-20, hanem 100 évekre is befolyásolja Magyarország sorsát. Elmondta: a “Soros-terv” legfontosabb pontja, hogy évi 1 millió bevándorló jöjjön Európába, és ezt a javaslatot Soros György még 2015 szeptemberében tette közzé a Project Syndicate nevű oldalon azzal érvelve, hogy így lehetne kezelni az európai munkaerőhiányt és a demográfiai problémákat.

Tuzson Bence szerint a “Soros-terv” megvalósításának útjában áll a magyar határzár, ezért Soros György mindent megtesz ennek lebontása érdekében. Az államtitkár Soros György 2015. október 30-án a Bloombergnek tett nyilatkozatára hivatkozott, amelyben arról beszélt, hogy terve megvalósításának legnagyobb akadályát a nemzeti határok jelentik.

Tuzson Bence elmondása szerint Soros György azt is javasolta, hogy a migránsoknak évi 15 ezer eurót kellene adni az első két évben, hogy ebből fedezzék a szállást, az egészségügyi ellátást, az oktatási költségeket. Ez két év alatt kilencmillió forintot jelentene – mutatott rá az államtitkár, aki szerint Soros György ezzel a pénzjuttatással biztosítaná, hogy az általa tervezett migrációs nyomást fenn lehessen tartani.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy 2015 júliusában a Financial Times-ban megjelent cikkében Soros György arról is írt, hogy a bevándorlók tagállamok közötti szétosztásának állandónak és kötelezőnek kell lennie, és ha ez nem lesz egy állandó és kötelező eleme a közös uniós migrációs rendszernek, akkor az össze fog omlani.

A “Soros-terv” része az is – folytatta -, hogy politikai támadást kell indítani a migrációt ellenző országok ellen, és kemény pénzbüntetésekkel kell sújtani őket. Ismertetése szerint Soros György tavaly június 30-án Brüsszelben azt is javasolta, hogy az EU a migrációs válság megoldása érdekében csökkentse a mezőgazdasági és kohéziós uniós kiadásokat, ami különösen Közép-Európát, benne Magyarországot és Lengyelországot érintené hátrányosan. Magyarország és Lengyelország a migrációs kérdésben megfogalmazott véleménye miatt áll Soros György útjában, ezért mindkét országgal szemben nyomásgyakorlással akar eredményt elérni – jegyezte meg.

Arra a kérdésre, hogy miért nem Soros György legfrissebb írásaira hivatkoznak, amelyekben már nem egymillió bevándorlóról, hanem 300 ezer migránsról írt, Tuzson Bence azt mondta: az egymilliós szám rendszeresen visszatér az európai gondolkodásban, és Soros György legfontosabb írásbeli nyilatkozata is erre vonatkozott.

“A SOROS-TERV VESZÉLYES MAGYARORSZÁG SZÁMÁRA, ÉS NEM 1-2, VAGY 10-20, HANEM 100 ÉVEKRE IS BEFOLYÁSOLJA MAGYARORSZÁG SORSÁT.”

Forrás: MTI-fidesz.hu

Képek: 444, fidesz, Forbes, MTI

 

Hasonló hírek

Hófúvásra figyelmeztetnek, de sehol sem lesz melegünk

Edit

Rogán Antal soron kívüli tájékoztatást kérhet a kormányfőnek

Edit

Forgalomkorlátozás lesz szombaton a Pride miatt

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!