Hirmagazin.eu
Főoldal » A magyar kormány ellen próbált uszítani a pécsi polgármester, nyílt levélben tiltakoznak ellene pécsi polgárok
Belföldi hírek

A magyar kormány ellen próbált uszítani a pécsi polgármester, nyílt levélben tiltakoznak ellene pécsi polgárok

Mások mellett dr. Meleg Csilla, pécsi jogászprofesszor, dr. Nagy Anna teológus, Tüskés Tibor, József Attila díjas író özvegye, Bárdi László professzor, Pécs díszpolgára és Lénárd László professzor, a Pécsi Tudományegyetem volt rektora is aláírta azt a nyílt levelet, amit pécsi polgárok fogalmaztak meg Péterffy Attilának címezve

– írja a Pécsi Újság.

A Pécsi Újsághoz eljuttatott levél írói visszautasítják azt, hogy Pécs polgármestere a szájmaszkok mellé írt levelében „egy közérdeket szolgáló intézkedés ürügyén kormányellenes hangulatot kelt, valótlan állításokkal manipulál annak érdekében, hogy a kormány ellen hangolja Pécs lakosságát.”

A levél szövege:

„Tisztelt Polgármester Úr!

A pécsi háztartásokba eljuttatott védőmaszkok mellé az önkormányzat kísérőlevelet csatolt, amelyet Ön, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere jegyzett. A benne leírtak azt sugallják, hogy kizárólag a városvezetés törődik az életünkkel, az egészségünkkel ebben a kritikus, koronavírusos időszakban; a Kormány ebben a küzdelemben magára hagyja a várost, sőt még a legalapvetőbb információktól is elzárja. Az Ön aláírásával hitelesített körlevélben értesülhetünk arról, hogy a Kormány súlyosbítja, mintegy hátráltatja a felelős önkormányzati tevékenységet a vészhelyzet idején.

Nos, Polgármester Úr, ez a megállapítás leplezi le azt a politikai píárt, ami a kísérőlevél tónusát megadja. Iskolapéldája annak az árukapcsolásnak, amely az általános és elsődleges közérdeket összekapcsolja a nemtelen pártpolitikai előnyök megszerzésével. Egy közérdeket szolgáló intézkedés ürügyén kormányellenes hangulatot kelt, valótlan állításokkal manipulál annak érdekében, hogy a Kormány ellen hangolja Pécs lakosságát. Mi, pécsi polgárok ezt visszautasítjuk!

Mert látjuk, tapasztaljuk:

Magyarország kormánya sikeresen irányítja az országot, állja a sarat a külső és a belső támadásokkal szemben. Van társadalmi/politikai bázisa, van jövőképe, van nemzeti karaktere, és van bátorsága. Csak kisszerű és tehetségtelen politikai ellenfelei vonják ezt kétségbe és próbálják tehetetlenségüket a Kormány számlájára írni. Úgy tűnik Pécs is beáll azok közé, akik a Kormányon kérik számon azt, amit nem képesek megtenni, bár kellene. Pécs is azok sorába szegődött, akik a Kormányra mutogatnak, amikor felelősséget kellene vállalni.

Bizonyára könnyebb egy kísérőlevelet megfogalmazni, mint eredményeket elérni. Könnyebb azon dolgozni, hogy a gyanútlan pécsi polgár az Orbán-kormány diktatúrájának árnyképét fedezze fel mindenben és mindenhol.

2019. október 13-án Önt, az ellenzéki pártok közös jelöltjét választották polgármesternek. Ön és a támogatói a város életében jótékony, erőteljes változtatásokat vázoltak fel, lendületet, szakértelmet ígértek, új korszakot. A győzelmi mámorban arról beszéltek, hogy mire lesznek képesek együtt, összefogva a civilekkel, a kisebbséggel, az importált európai uniós nyitottságukkal. És most csak a Kormánnyal szemben támasztott egyoldalú városvezetői igények, elvárások felpanaszolásáról hallunk, amit körlevelekben, nyilatkozatokban, blogokban terjesztenek, mint egy… vírust”.

origo, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Ismét egyre több a bevándorló Szeged környékén

Edit

Origo: Elismerte a Soros-egyetem, hogy senki sem üldözte el őket Magyarországról

Géza

A nyugati partnerekkel is ápolni kell a párbeszédet – közölte Magyar Levente

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------