Hirmagazin.eu
Főoldal » A magyar író ügye bekerült a CIA UFO-aktáiba: az orránál fogva vezette a KGB-t Nemere István..
Tudástár - minden érdekesség

A magyar író ügye bekerült a CIA UFO-aktáiba: az orránál fogva vezette a KGB-t Nemere István..

Javában dúlt a hidegháború, a világ két nagyhatalma, a Szovjetunió és az Egyesült Államok pedig miközben egymás kiirtásának módszereit csiszolgatta, azon dolgoztak, hogy mégse szabadítsák rá a világra az apokalipszist.

A szembenállás tucatnyi fronton folyt, egymás nyilvános provokációjától kezdve a kémkedésen át az űrversenyig. Ki gondolta volna, hogy az utóbbi harctérre Magyarország egyik legtermékenyebb írója is feltévedt.

Nagy meglepetésre a CIA évtizedek óta gyűjtögetett és nemrégiben nyilvánosságra hozott ufóaktáiban felbukkant egy feljegyzés a nyolcvanas években Európa legjobb sci-fi írójává választott Nemere István (76) író rendszerváltáskor kiadott botránykönyvéről, ami az 1961-es év egyik legfontosabb eseményét firtatta. Abban az évben két nagy dolog történt: a határok fontosságát hangsúlyozandó felhúzták a berlini falat, a határtalanság jegyében pedig kijutott a világűrbe az első ember, a szovjet Jurij Gagarin. Persze, nem így történt Nemere István szerint, akinek a könyve magára vonta a titkosszolgálatok érdeklődését.

A CIA által jegyzett dokumentumok nemrégiben kerültek napvilágra. Az iratok között akad olyan, ahol név szerint megemlítik Nemerét, aki Gagarinról írt könyvével magára haragította a szovjeteketA CIA által jegyzett dokumentumok nemrégiben kerültek napvilágra. Az iratok között akad olyan, ahol név szerint megemlítik Nemerét, aki Gagarinról írt könyvével magára haragította a szovjeteket

 Ha visszamenőleg is, de ez egyfajta elismerés nekem, és azt jelzi, hogy egy olyan nagyhatalom, mint az USA kémügynöksége számontartott. Ugyanakkor rosszulesik, hogy az akkori szovjet pártlap, a Komszomolszkaja Pravda megsemmisítő kritikáját idézve kerül elő a nevem és a mű – mesélte a napjainkban is aktív író, aki a könyv minden sorát ma is igazolhatónak tartja.

Jurij Gagarin volt az első ember a világűrben. 1961 áprilisában indult útnak a Vosztok–1 űrhajóval /Fotó: WikipediaJurij Gagarin volt az első ember a világűrben. 1961 áprilisában indult útnak a Vosztok–1 űrhajóval /Fotó: Wikipedia

– A Gagarin = kozmikus hazugság? című könyv kéziratához akkori lakhelyemen, Lengyelországban kezdtem el gyűjteni az alapanyagot, pár héttel a szovjet űrhajós földreszállása után. Feltűnő volt az a sok apró jel, kis hazugság, ami valószínűsítette, hogy Gagarin csak egy kirakatbábu az űrverseny játszmájában. Ilyen volt például az, hogy a nemzetközi sajtótájékoztatókon soha nem a kozmonauta felelt a kérdésekre – árulta el lapunknak, mi vezette a könyv megírásához.

A könyvről az oroszok lapok is beszámoltak, amire viszont a CIA figyelt fel azonnalA könyvről az oroszok lapok is beszámoltak, amire viszont a CIA figyelt fel azonnal

– Rávetettem magam a korabeli újságcikkekre és egyéb forrásokra, de azt is tudtam, mozgásomat, kutatásaimat igyekszik szemmel tartani az orosz KGB és a lengyel titkosszolgálat. Nem éreztem biztonságban magam. Azzal is tisztában voltam, hogy a feltárt dokumentumok sértik a szovjetek nagyhatalmi nimbuszát. Szerencsére egyidejűleg más könyvön is dolgoztam, így többé-kevésbé félre tudtam vezetni az utánam kutakodókat – avatott be konspirációiba az író, aki azt is elárulta, mivel eredeti végzettsége könyvtáros volt, mindig igyekezett valahogy álcázni valódi célját, és ez egy ideig sikerült is.

Gagarin majd két órát töltött az űrben, csakhogy Nemere szerint nem őt lőtték ki Gagarin majd két órát töltött az űrben, csakhogy Nemere szerint nem őt lőtték ki

– A 60-as évek végén, egy magánéleti zűr és indokolatlan házkutatás során azonban 4 ezer oldalnyi anyag, köztük a Gagarin-könyvet alátámasztó iratoknak is nyoma veszett, így sok mindent kezdhettem elölről – mondta az író, aki végül 1990-ben dobta piacra leleplező könyvét.

Elképesztő rekordok

Egyedülálló rekorder a lengyel művek fordítójaként is befutott Nemere István, akinek eddig 700 kötete jelent meg, és több mint 11 milliós példányszámot tudhat magáénak. Újabb dobásra készül, angol nyelvterületen akarja kiadni elhíresült könyvét.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Mesék a börtönből

info

Titokzatos kék fényt videózott a felhők felett egy repülőgép utasa – VIDEÓ

Mazsi

Földtörténet: Váratlan helyről érkezhetett az egyik legnagyobb csapás a Földre..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!