Hirmagazin.eu
Főoldal » A magyar főorvos állítja: „A koronavírus alig veszélyesebb, mint az influenza”
Egészség - betegség

A magyar főorvos állítja: „A koronavírus alig veszélyesebb, mint az influenza”

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint Európa akár meg is úszhatja a koronavírus okozta komolyabb járványt, mégpedig a melegebb idő beköszöntével.

A HVG.hu számolt be arról, hogy Szlávik János főorvos úgy véli, elkerülhető Európában egy komolyabb járvány. „Hiába magyarázom, hogy a koronavírus alig veszélyesebb, mint az influenza, az utóbbit az emberek már megszokták, ezért nem félnek tőle” – mondta az az Újpest Médiának adott interjúban a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, aki szerint a tavasz jelentheti a megoldást arra, hogy Európa megússzon egy komolyabb járványt, ugyanis a légúti vírusok a meleg idő beköszöntével szoktak elmúlni.

„Most pedig már mindjárt március van.”

A szakember ettől függetlenül megérti, hogy az emberek pánikolnak a kialakult helyzet miatt, már csak azért is, mert a koronavírust eddig nem ismertük. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a fertőzés elsősorban az idősebb, betegeskedő korosztályra veszélyes, különösen, ha valamilyen kísérő betegség is társul mellé.

„Az esetek 1-2 százalékában, a súlyos esetek 5-10 százalékában halálos a kimenetele” – folytatta Szlávik, aki azt javasolja, kerüljük el az olyan országokat, ahol a betegség felütötte már a fejét, de ha mégis elutazunk akár Olaszországba vagy épp Kínába, ügyeljünk a kézmosásra és a maszkra.

A főorvos elmondta, hogy egy olyan, érzékeny vírussal állunk szemben, ami nem bírja a meleget, ráadusl a kézfertőtlenítő is hatásos ellene.

hvg, blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Lázár János: A dohányzás nem alapvető emberi jog

Géza

Kezelik, de nem gyógyítható, fontos lépés az alzheimer-kór megértéséhez

Géza

Életveszélyes tévhit terjed, gyereket, felnőttet egyaránt fenyeget

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!