Hirmagazin.eu
Főoldal » A legtutibb biznisz a halál: pozícióharc dúl a temetkezési cégek között
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

A legtutibb biznisz a halál: pozícióharc dúl a temetkezési cégek között

forrás: M1 Kékfény

Már régóta hallani mindenfelől, hogy kegyetlen pozícióharc dúl a temetkezési cégek között. A múlt héten egy ex-polgármestert ítéltek el jogerősen azért, mert egy boncmestert próbált megvesztegetni. 30 ezret ígért minden olyan halottért, akit a családi cége temethet el.

Szőc apró kis falu Veszprém megyében, Ajkától 15 kilométerre. Takaros település, frissen nyírt fűvel, rendezett portákkal, aszfaltozott úttal. Itt élt családjával Szabó Tibor, aki kevés iskoláját remek beszélőkével pótolta, ezt mesélik róla kamerán kívül.

Az utcán azt hallani róla, nagy BMW-vel szaladgált, folyton ügyeskedett valamivel, volt, mikor boltot nyitott, aztán autókkal seftelt, disznókat tartott, egy hűtőkocsit vett és mozgó hentesnek állt. Közben tucatjával alapított bebukó cégeket.

A legtutibb biznisz a halál: pozícióharc dúl a temetkezési cégek között

2011-ben aztán pályát váltott. Szabó Tibor gondolt egyet, és független jelöltként elindult az időközi választáson. Három vetélytársa akadt a posztra. A szavazatok harmadát kapta, de végül mégis ő lett a befutó.

Most a vádlottak padján lenne a helye, de nem ment el a tárgyalására. Elszökött a börtön elől, ezért körözik. Az első fokú ítélet alapján bírótól csalásért, hivatali visszaélésért, hűtlen kezelésért, vesztegetésért 3 és félévet kapott.

A legtutibb biznisz a halál: pozícióharc dúl a temetkezési cégek között

Az egyik vádpont szerint egy rokona nevére alapított temetkezési céggel követte el ezeket bűncselekményeket. Polgármesterként elfogadtatott a képviselőkkel egy olyan szerződést, ami után kizárólag a saját vállalkozása üzemeltethette a szőci temetőt.

Erre pénzt is kapott az önkormányzattól, és ha más cég akart itt temetni, annak felárat kellett fizetni a helyért. Vagyis Szabó Tibor polgármester átadta Szabó Tibor vállalkozónak a temető jogait, vele a bevételt is.

30 ezer minden halottért

2011 októberében megkörnyékezte az ajkai kórház egyik boncmesterét, hogy segítsen neki ügyfeleket toborozni. A patológus viszont rendőrt hívott, bekamerázták az irodát és felvették, ahogy a polgármester 30 ezret kínál minden halottért, amit az ő cége temethet el.

Szabó Tibort ezután elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték. A nyomozás során kiderült, máshol is üzletelt a halottakkal. Volt egy eset, amikor egy idős férfi az ajkai kórházban hunyt el, az expolgármester azonban nem hagyta veszni az ügyfelet.

Úgy intézkedett a szertartásról, mintha az idősotthonban halt volna meg a bácsi. Köztemetést rendezett neki a piaci ár többszöröséért. Ugyanazt játszotta el, mint a temetővel: Szabó Tibor önkormányzata 370 ezer forintot fizetett ki Szabó Tibor temetkezési cégének.

A legtutibb biznisz a halál: pozícióharc dúl a temetkezési cégek között

Szőc mostani polgármestere az M1 Kékfény stábjának arról beszélt, az önkormányzat nagyjából négymillió forintot kap az államkasszától szociális célokra. Ebből a keretből fizetik a segélyeket, a rászorulók ebből kapnak például tűzifát, lakhatási, vagy iskolakezdési támogatást. És ebből a négymillióból rendezik a köztemetéseket is. Vagyis Szabó Tibor épp a legszegényebbeket lopta meg. A faluban mégis inkább elnéző mosollyal emlegetik a stiklijeit.

Az ítélőtábla csak apróságokkal pontosította az elsőfokú ítéletet: a vádlottak bűnösök, a büntetésük is marad. Nincs ok az enyhítésre.

A temetkezés kifejezetten nagy biznisz, helyben is milliárdos piac, a szereplők élet-halál harcot vívnak egymással a halottakért. Noha jogszabályok tiltják, mégis összefonódnak az egészségügyi dolgozók és a temetkezési vállalkozások, a rivális cégek pedig piszkos, esetenként maffiamódszerekkel küzdenek egymás ellen.

 

Hasonló hírek

Nem az első eset, hogy vaddisznót láttak Budapesten (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Magyarország – Meghalt a kidobott kutyus..

Géza

Ők a magyar halottak – hotelhajó ütközött a hídnak!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------