Főoldal » A leghatékonyabb trükkök, hogy végre fehérek legyenek a ruháid
Otthon, lakberendezés, kert

A leghatékonyabb trükkök, hogy végre fehérek legyenek a ruháid

Va­kí­tóan fehér ru­hákra vágysz, de fo­gal­mad sincs, hogy csi­náld? A bolti fe­hé­rí­tők csak ron­ta­nak a hely­ze­ten, mert vé­ko­nyít­ják az anya­got, és a hatás sem az igazi! Mu­tat­juk a leg­jobb prak­ti­ká­kat!

Nem kell méregdrága fehérítőkre költened, mert a tökéletes szerek ott lapulnak a konyhádban. Nagyanyáink régi, titkos fegyvereit érdemes még most is bevetni, hisz kiállták az idők próbáját. Így varázsold a beszürkült ruhákat könnyedén hófehérré!

A leghatékonyabb trükkök, hogy végre fehérek legyenek a ruháid
(Fotó: 123RF)

1. A citrom ereje!

A citrom hihetetlen fehérítő hatású. Áztasd be a ruhákat éjszakára úgy, hogy egy liter vízhez öntesz egy deci citromlevet. Vagy szeletelj forró vízbe 2-3 citromot és abba tedd a textileket.

Pillanatokon belül eltünteti a barna foltokat, vagy a dezodor által hagyott nyomokat.

A leghatékonyabb trükkök, hogy végre fehérek legyenek a ruháid 1
(Fotó: Pinterest)

2. Szódabikarbóna és sütőpor!

A szódabikarbóna igazi jolly joker a háztartásban. Nem csak a szépségápoláshoz használhatod, de a ruhák és a függönyök is ragyogni fognak tőle.  Önts 10 liter vízhez fél kiló port, és hagyd állni benne a tisztításra váró anyagokat. Amikor beteszed őket a mosógépbe, még szórj a dobba két-három evőkanállal. A sütőpornak ugyanilyen hatása van, de pluszban még csodás illata is lesz a frissen mosott textilnek. A normál öblítővel kombinálva, csak szórd a gépbe!

3. A varázsszer az ecet!

A leghatékonyabb trükkök, hogy végre fehérek legyenek a ruháid 2
(Fotó: Pinterest)

Az ecet nemcsak fehérít, de fertőtlenít is, így bevetheted a legmakacsabb szennyeződések ellen, és akár babaruhákat is moshatsz benne. Önts egy liter forró vízhez egy deci folyadékot, és tedd bele a ruhákat. Egyenesen a mosógépbe is teheted!

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Nézd ezt a különleges padló dizájnt! Tökéletes egy hagyományos stílusú lakásba

Edit

8 zöldség, amit elég egyszer megvenni, utána folyamatosan termelik nekünk a zöldséget! – VIDEÓ

Mazsi

Kertészkedj banánnal! Csodát tesz a növényekkel!

Mazsi