Hirmagazin.eu
Főoldal » A Kweires légitámaszpont körüli csatákról készültek felvételek Szíriában (Videók)
Külföld

A Kweires légitámaszpont körüli csatákról készültek felvételek Szíriában (Videók)

Intenzív csaták zajlanak a Kweires légibázis környékén Aleppo közelében a kormányzati erők és az iszlamista fegyveresek között, ahogy az orosz légierő támogatásával a Szíriai Hadseregnek sikerült részben megszüntetni a két éves Iszlám Állam ostrom miatti blokádot.

intenziv csaták

Tűzharcok és bombázások is láthatók a kormányzati erők előrehaladásáról készült felvételeken. Az iszlamista terroristák holttestei szintén láthatók a csatatéri képeken.

A szíriai kormány katonái előrenyomulásának eredményeként az orosz légcsapások és a helyi irreguláris erők segítségével több mint 900 fegyverest öltek meg Telmam falu közelében Aleppo tartományban. A hírszerzési adatokat a bázis körül található terroristák pozícióiról részben a szíriai ellenzék nyújtotta, jelentette be szerdán az Orosz Védelmi Minisztérium.

A Szíriai Hadsereg és Fegyveres Erők egyik szóvivője hozzátette, hogy újabb előrehaladást értek el az iszlamista fegyveresek ellen Latakia és Aleppo tartományokban. A Szíriai Légierő 75 bevetést hajtott végre, melyek során 150 célpontot semmisítettek meg az országban.

Aleppo tartományban, ahol a harci felvételeket forgatták, a szóvivő elmondása szerint a a hadsereg egységei, eltekintve a Kweires légibázis feletti ellenőrzés megszerzésétől, “heves harcokat” követően mostanra több mint 250 négyzetkilométeren vették át az irányítást a környező területeken.

A szóvivő szerint a Szíriai Légierő három Iszlám Állam területet vett célba Aleppo környékén, emellett az Al-Nuszra Fronthoz tartozó “erődített helyeket”.

A kormányerők gyors haladást értek el a dzsihádista csoportok ellen az elmúlt hat hétben az orosz légi hadjárat kezdetét követően. Oroszország több mint 1600 bevetést hajtott végre, mióta létrehozták az észak-szíriai légibázist szeptemberben Bassár el-Aszad szíriai elnök személyes kérésére, aki 2011 óta küzd az iszlám dzsihádistákkal.

 

Forrás: Újvilágtudat

Hasonló hírek

Kifosztott üzletek, recesszió szélére sodródó gazdaság: Dél-Olaszországban is megjelent a koronavírus – Galéria

Mazsi

Erdogan: Törökország nem hagyja, hogy bárki viszályt szítson közte és Kína között

Géza

Megtámadtak egy rendőrkapitányságot, több rendőr meghalt

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------