Image default
Külföld

A Kweires légitámaszpont körüli csatákról készültek felvételek Szíriában (Videók)

Intenzív csaták zajlanak a Kweires légibázis környékén Aleppo közelében a kormányzati erők és az iszlamista fegyveresek között, ahogy az orosz légierő támogatásával a Szíriai Hadseregnek sikerült részben megszüntetni a két éves Iszlám Állam ostrom miatti blokádot.

intenziv csaták

Tűzharcok és bombázások is láthatók a kormányzati erők előrehaladásáról készült felvételeken. Az iszlamista terroristák holttestei szintén láthatók a csatatéri képeken.

A szíriai kormány katonái előrenyomulásának eredményeként az orosz légcsapások és a helyi irreguláris erők segítségével több mint 900 fegyverest öltek meg Telmam falu közelében Aleppo tartományban. A hírszerzési adatokat a bázis körül található terroristák pozícióiról részben a szíriai ellenzék nyújtotta, jelentette be szerdán az Orosz Védelmi Minisztérium.

A Szíriai Hadsereg és Fegyveres Erők egyik szóvivője hozzátette, hogy újabb előrehaladást értek el az iszlamista fegyveresek ellen Latakia és Aleppo tartományokban. A Szíriai Légierő 75 bevetést hajtott végre, melyek során 150 célpontot semmisítettek meg az országban.

Aleppo tartományban, ahol a harci felvételeket forgatták, a szóvivő elmondása szerint a a hadsereg egységei, eltekintve a Kweires légibázis feletti ellenőrzés megszerzésétől, “heves harcokat” követően mostanra több mint 250 négyzetkilométeren vették át az irányítást a környező területeken.

A szóvivő szerint a Szíriai Légierő három Iszlám Állam területet vett célba Aleppo környékén, emellett az Al-Nuszra Fronthoz tartozó “erődített helyeket”.

A kormányerők gyors haladást értek el a dzsihádista csoportok ellen az elmúlt hat hétben az orosz légi hadjárat kezdetét követően. Oroszország több mint 1600 bevetést hajtott végre, mióta létrehozták az észak-szíriai légibázist szeptemberben Bassár el-Aszad szíriai elnök személyes kérésére, aki 2011 óta küzd az iszlám dzsihádistákkal.

 

Forrás: Újvilágtudat

Hasonló hírek

A rekordokkal teli ausztrál nyár annyira forró volt, hogy a gyümölcsök megfőttek a fákon (A cikk videókat tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Újabb terroristát fogtak Brüsszelben

Edit

Itt a német csodafegyver migráns ügyben, meglátjuk, hogy sül el

Mazsi