Hirmagazin.eu
Főoldal » A kutya jelenléte a gyermekek többségére ösztönzőleg hat
Állatvilág

A kutya jelenléte a gyermekek többségére ösztönzőleg hat

A segítő kutyákról sokunknak a vakvezető kutyák jutnak eszünkbe, de ezek a csodálatos és hűséges állatok többféle segítségre is betaníthatók, hű és okos segítő társai lehetnek gazdáiknak hosszú éveken át.

Nem új keletű dolog az állatok alkalmazása rehabilitációs és terápiás célokból, egészen az ősidőkig visszavezethető, amikor még természetfeletti erőket tulajdonítottak az állatoknak és azok szellemének.

Nagy sikerrel folytatnak kutyás foglalkozásokat iskolákban,

elsősorban a tanulásban akadályozott gyerekeknél. Speciális gondozóintézetekben, mentálisan, érzékszervileg vagy fizikailag sérült gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt. Emellett szakosodhatnak más területre is a kutyafelvezető párosok, akár tarthatnak egyéni foglalkozásokat is háznál.

A terápiás kutya gazdájával együtt dolgozik. A kutya felvezetője szorosan együttműködik a csoport pedagógusával, így valósítják meg a hatékonyabb fejlesztést – mondta Katona Zita habilitációs kutyaképző a Duna Balatoni nyár című műsorában.

A kutyás terápiának két ága van, a látogatások, illetve a fejlesztő terápiás foglalkozások. Előbbinél a kutya meglátogatja a csoportot, de célzott feladata nincs. Utóbbinál a kutya aktívan részt vesz a foglalkozáson, és különféle feladatokat hajt végre.

A terápiás kutyákat olyan speciális helyzetekre is fel kell készíteni, amelyekkel a terápiás munka során találkozhatnak. Megismerik például a kerekes széket, szoktatjuk őket a váratlan zajokhoz (eldől valami, valaki hirtelen sikít vagy tapsolni kezd), gyakoroljuk az élelemmegtagadást.

Egy segítőkutya képzése másfél–két évig tart,

amikor a kölyök kutyából segítő társat nevelünk, és nagyon fontos, hogy a vizsgát követően is nyomon követjük kutyákat – hangsúlyozta.

hirado / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kihalás veszélyezteti a góbi medvét

Géza

Mit éreznek valójában a kutyák?

info

Vizsgálják mi okozta a delfinek tömeges pusztulását a Mexikói-öböl északi részén

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!