Főoldal » A közvéleményhez fordulnak segítségért a bicskei tűzoltók
Belföldi hírek

A közvéleményhez fordulnak segítségért a bicskei tűzoltók

Egy-két éven belül vége a mentéseknek, ha nem lesz új kocsi.

Közadakozásból lehet új fecskendője a bicskei tűzoltóságnak, miután az egyik jármű állapota egy-két éven belül már nem fogja lehetővé tenni az éles bevetést – írja a Kemma.hu.

A megye számos tűzeseténél szolgáló tűzoltók az 1-es úton és az M1-es autópályán is rengeteg mentésben részt vettek már, tavaly például a bajnaiakkal összefogva egy égő zsámbéki házból hoztak ki gázpalackokat.

Az önkéntesekből álló bicskei tűzoltóság, mindamellett, hogy 13 településre vigyáz, az autópályán is segítenek Biatorbágy és Tatabánya között, az 1-es főúton pedig 24 kilométer az övék.

Bicskén minden tűzoltó a szabadidejét áldozza fel ezért a nemes hivatásért, ha szükséges, riasztásra sietnek, éjjel-nappal, hétköznap-hétvégén vagy akár ünnepnapon is, ezzel is hozzájárulva a biztonsághoz.

A tűzoltóság saját bevételeinek az 50 százaléka normatív állami támogatásból, 15 százaléka a bicskei önkormányzattól, és a maradék bérmunkákból tevődnek össze.

Az új gépjármű beszerzésére Bicske rendkívüli támogatásként felajánlott 20 millió forintot, de ez a legfőbb beavatkozó jármű cseréjéhez sajnos nem elegendő.

Itt lehet adakozni: Bicskei Önkéntes Tűzoltóság, Erste Bank: 11600006-00000000-80926933

Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat
infostart

Hasonló hírek

Az államtitkár szerint elfogadhatatlan a francia vádaskodás

Edit

Katonai konvojok haladnak át Baranyán és Somogy megyén hajnalban és délelőtt

Edit

Videón, ahogy a migránscsoport megpróbál áttörni a röszkei határkerítésen

Mazsi