Hirmagazin.eu
Főoldal » A középkorúakat fertőzi leginkább a kór Szlovákiában
Külföld

A középkorúakat fertőzi leginkább a kór Szlovákiában

Az egyik egészségügyi műszereket gyártó szlovákiai cég vállalta, hogy megnégyszerezi a termelését, és június végéig 300 lélegeztetőgépet gyárt le, melyeket kizárólag szlovák kórházakban használhatnak. Csehország pedig olyan francia betegeket fogad a brünni kórházban, akiket már kapacitáshiány miatt nem tudnak ellátni Franciaországban.

Szlovákiában 14 újabb beteggel 485-re emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. Ezek a legfrissebb ismertetett számok. Marek Krajčí szlovák egészségügyi miniszter arról tájékoztatott, hogy szombaton 1524 tesztet végeztek el. A tárcavezető az egészségügyi alkalmazottaknak és az ország polgárainak is köszönetet mondott, a járványhoz való hozzáállásukért. Hozzátette, összességében 14 670 személy koronavírus tesztje lett negatív az országban. Három személyt az intenzív osztályon kezelnek, míg egy embert lélegeztetőgépen tartanak. Marek Krajčí közölte, hogy

a 30-tól 44 éves korig terjedő korosztály tagjai között van a legtöbb vírusfertőzött személy az országban, a legkevesebben pedig a 14 éven aluli gyermekek vannak.

Szlovákia egészségügyi minisztere azt is elmondta, hogy a jelenlegi 29 helyett hamarosan már 100 helyen elvégezhetik a koronavírus-fertőzés megállapításához szükséges mintavételt. „Abban bízunk, hogy a tesztelések száma az előttünk álló napokban rekordot dönt, és újabb kórházak csatlakoznak azokhoz, ahol már most is folyik a mintavétel” – mondta a tárcavezető. Reményei szerint ezzel párhuzamosan növekszik majd a szakavatott egészségügyi dolgozók száma is, akik továbbadhatják egymásnak a lélegeztetőgépek használatáról szerzett ismereteiket.

Marek Krajčí szombaton 300 lélegeztetőgép megvásárlásáról szóló szerződést írt alá a Stará Turá-i Chirana Medical nevű céggel. Az egészségügyi miniszter elmondta, hamarosan újabb lélegeztetőgépek megvásárlását tervezik.

Szlovákiában így a járvány kicsúcsosodásának idejére akár ezer ilyen légzést segítő berendezés is lehet, s az előzetes számítások szerint ezek mindegyikére szükség lesz a járvány tetőzésekor.

Csehország közben bejelentette, hogy koronavírussal fertőzött francia betegeket fognak gyógyítani a brünni egyetemi kórházban. Andrej Babiš miniszterelnök elmondta, hogy Franciaország Prága segítségét kérte, a kormány pedig eleget tett a kérésnek. „Összesen 14 kórházi helyet ajánlottunk fel” – jegyezte meg Babiš. Kifejtette, hogy az első hat francia beteget néhány napon belül várják a brünni kórházba.

Andrej Babiš felhívta a figyelmet arra, hogy Csehország már korábban is segített néhány európai uniós tagállamnak, például védőfelszereléseket szállított Szlovéniába, Olaszországba vagy Spanyolországba. A miniszterelnök megerősítette, hogy a kormány mérlegeli néhány korlátozás enyhítését. A kabinet csütörtöktől kezdve engedélyezheti például a papírboltok, vagy a munkaruhákat, gyermektextilt, lábbelit, építőipari kellékeket árusító üzletek megnyitását.

Nyitókép: MTI/AP/TASR/Michal Svítok
infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Menekültek visszafogadásáról szóló államközi megegyezéseket sürget az osztrák kormány

Edit

Újra kitörhet a hidegháború, bekeményített Putyin

Mazsi

Ingyenes internetet és tiszta lakást követeltek az olaszországi bevándorlók

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!