Hirmagazin.eu
Főoldal » A korszerű oktatási környezet kialakítása a minőségi szakképzés alapja (Olvasd el és nézd meg!)
Belföldi hírek

A korszerű oktatási környezet kialakítása a minőségi szakképzés alapja (Olvasd el és nézd meg!)

A szakképzés színvonalának emelését szolgálja, hogy a kormány az elmúlt két év során hangsúlyt helyezett a szakképzést adó iskolák felújítására és fejlesztésére – hangsúlyozta Varga Mihály a II. kerületi Than Károly Ökoiskola Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola sportpályájának ünnepélyes átadásán.

A beruházáshoz a Nemzetgazdasági Minisztérium több mint 41 millió forinttal járult hozzá – tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter, a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője.

Magyarország fejlődését jól mutatja, hogy ma már hazánkban is elsajátíthatóak a legmodernebb szakmák, adottak a folyamatos tanulás feltételei, ahogy a világ vezető nagyvállalatainak jelentős része is itt van Magyarországon, és már nemcsak a termelést, hanem a kutatás-fejlesztést is hazánkban végzik – emelte ki Varga Mihály. Mint mondta: a kormány már évekkel ezelőtt megtette a szakképzési rendszer átalakításához szükséges lépéseket: megkezdte és végigvitte a rendszer átalakítását, a duális képzés bevezetésével pedig új alapokra helyezte a gyakorlati oktatást.

A kormány kész következetesen folytatni a szakképzés reformját – szögezte le Varga Mihály. Hozzátette: ebben ma már partnerek a legkiválóbb vállalatok és iskolák, a legfontosabb cél, hogy országszerte egyre magasabb szinten, minden érdekelt megelégedésére működjék a következő időszakban is.

A korszerű oktatási környezet kialakítása a minőségi szakképzés alapja, ezért tavaly a Nemzetgazdasági Minisztérium mintegy 10 milliárd forintos fejlesztési programot indított – emlékeztetett Varga Mihály. Mint fogalmazott: számos felújítás indulhatott el az elmúlt időszakban a fővárosban is. A tárcavezető arról is tájékoztatott, hogy újabb támogatói döntés értelmében további 16,7 millió forint jut a Than iskola sportudvar fejlesztésére.

Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium

Fotó: NGM

Hasonló hírek

“Öld a Lime-ot”!

Géza

Csodálatos Karácsonyi fényárban úszik esténként a Deák tér és környéke

Edit

Kitör a vakáció

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!