Főoldal » A korrupció ellen tüntettek Budapesten
Belföldi hírek

A korrupció ellen tüntettek Budapesten

2015 03 08 192341

A korrupció elleni hatékonyabb fellépést követeltek a Budapesten vasárnap délután tartott demonstráció résztvevői.

A belvárosi önkormányzat épülete előtt gyülekező tüntetők a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) elé vonultak.
Magát az államot kebelezte be a Fidesz
Juhász Péter, az Együtt alelnöke az NNI székháza előtt korrupcióval vádolta a kormányt, és többször is azt hangoztatta, nem fogják hagyni, hogy “ellopják Magyarországot”.

Az ellenzéki politikus szerint nem is önmagában a korrupció a legnagyobb probléma Magyarországon, hanem az, hogy “magát az államot lopták el, magát az államot kebelezte be a Fidesz”, szerinte ezért van az, hogy a NNI “hazugságokat ír le a határozatába, és nem nyomoz”.

Ezzel arra utalt, hogy elutasították az V. kerületi önkormányzat ingatlaneladásaival kapcsolatban tett feljelentését.
Országos tüntetést szerveznek március 28-ára a civilek bevonásával
Bejelentette, hétfőn kezdeményezi, hogy álljanak össze a pártok, és akcióegységben szervezzenek országos tüntetést március 28-ára a civilek bevonásával.

Azt is mondta, a mostani demonstrációval példát mutatnak arra, hogy bár széttagolt az ellenzék, mégis tudnak együtt tüntetni, a civilekkel közösen.

Juhász Péter a demonstráción Orbán Viktor miniszterelnököt “a tolvajok fejedelmének” nevezte és többször is hazugsággal vádolta meg a kormányfőt.

Ivanics Éva volt pénzügyőr alezredes szerint azért kell az NNI székháza előtt demonstrálni, mert a magyar bűnüldözésben egyre inkább “nem kívánatos gyakorlat” honosodik meg, a feljelentés elutasítása, azaz “a büntetőeljárás csírájában történő elfojtása”. Példaként Juhász Péter feljelentésére utalt az V. kerületi önkormányzat ingatlaneladásai ügyében.

Az Együtt párt szervezésében tartott tüntetésen a demonstrálók az Erzsébet térről a “Megállítjuk a korrupciót!” feliratú transzparens mögött vonultak végig az Andrássy úton, közben Orbán Viktor miniszterelnök távozását követelték. A rendőrség a vonulás idejére az utat félszélességben lezárta.

A tömeg az Együtt, a PM (Párbeszéd Magyarországért) tábláit, valamint magyar és uniós zászlókat tartott a magasba, és korrupcióellenes jelszavakat skandáltak.

A szervezők szerint a demonstrálók mintegy háromezren lehettek, amikor a tömeg eleje az Oktogonhoz érkezett, a vége az Operánál haladt. Az NNI Vörösmarty utcai székházánál a tömeg az Aradi utcától az Andrássy útig torlódott fel.

A szervezők a tömegben “Ezt még nem lopta el a Fidesz” feliratú matricákat osztogattak, és arra buzdították a résztvevőket, ragasszák fel oda, amit nem tudnak ellopni tőlük.
Orbán Viktor a rendszerváltás utáni időszak legkorruptabb kormányfője
Az Erzsébet téren Szelényi Zsuzsanna, az Együtt elnökségi tagja, független országgyűlési képviselő a demonstrálók előtt azt mondta: “a korrupció évtizedek óta a magyar politika rákja”. Kijelentette: Orbán Viktor miniszterelnök a rendszerváltás utáni időszak “legkorruptabb kormányfője”.

Szabó Rebeka, a PM elnökségi tagja azt hangsúlyozta, hogy olyan jogszabályokat kell alkotni, amelyek eleve csökkentik a korrupció esélyét.

Nagy Zoltán, a Demokratikus Koalíció politikusa, a Zala megyei közgyűlés tagja Tiborcz István, Orbán Viktor veje cégének kikötővásárlására utalva azt mondta: Keszthelyen “kikötött a kormányzati korrupció”.

Forrás: metropol; Kép: Google;

Hasonló hírek

A magyar határig senki nem állítja meg a migránsokat

Edit

Le Monde Magyarországról

Edit

Az e-kártya bevezetésével kapcsolatos feladatokról döntött a kormány

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------