Hirmagazin.eu
Főoldal » A koronavírus-krízis után mi lesz több: kisbaba vagy válás?
Életmód hírek

A koronavírus-krízis után mi lesz több: kisbaba vagy válás?

Fegyelmezettséggel és tudatossággal úrrá lehetünk a járványhelyzet miatti szorongáson – állítja az InfoRádiónak nyilatkozó kríziscoach. Azt tanácsolja: írjunk napirendet, találjunk elfoglaltságot és ne egész nap a híreket olvassuk.

Természetes, hogy nehezen éljük meg ezt az időszakot, a járvány, a bezártság és az egzisztencia miatti szorongás is normális érzés – mondta az InfoRádiónak Regős Judit családi tanácsadó, kríziscoach. A szakember szerint fogadjuk el, hogy ez egy nehéz helyzet, és lesznek hangulati mélypontjaink.

„Krízishelyzetben gyakorlatilag minden normális” – fogalmazott.

A tanácsadó szerint

fontos a tudatos médiafogyasztás, csak ellenőrzött híreket olvassunk,

azt is mértékkel. Azt mondja, ne a jövőre, csak a következő 1-2 napra koncentráljunk, azt viszont alaposan tervezzük meg.

„Időről időre, még akkor is, ha nem tudunk hosszabb távra tervezni, napirendet készítsünk. Akár naponta újat, és igyekezzünk azt a napirendet akkor is betartani, ha nincsen hozzá kedvünk. Mert pontosan ezek a kicsi célok, akár egy-egy nap abszolválása, tudnak minket irányban tartani, és előbb-utóbb pszichésen is fel fogunk nőni ehhez a feladathoz, amit most még nem látunk, hogy mi” – mondta.

Gyerekes családoknál a napirend még fontosabb – figyelmeztetett a kríziscoach. Fontos, hogy találjunk elfoglaltságot, kézműveskedjünk, tanuljunk, rakjunk rendet a szekrényben, és ne hanyagoljuk el a mozgást a négy fal között se. Regős Judit szerint

a családok online is segíthetik egymást.

„Van a Szülők Háza Alapítványnak egy fejlesztése, egy Families Share névre hallgató ingyenes applikációja, amely segítségével a családok, kisebb közösségek meg tudják szervezni, hogy egymásnak bevásároljanak, főzzenek, vagy ha olyan a helyzet, hogy hogyan tudnak minicsoportokban egymás gyermekeire vigyázni, amíg a szülő ellátja a feladatait” – magyarázta a szakember.

A krízistanácsadó szerint az összezártság sok kapcsolatban, családban előhozhat kényes kérdéseket, amikre végre válasz is születhet.

„Most olyan emberek, akik eddig csak aludni jártak össze, most napi 24 órában lesznek együtt. Ami nyilván elő fog hozni egy csomó kérdést, viszont az embert ez egyben rá is kényszeríti egy egyfajta megküzdési technika megtalálására. Hiszen ezután is össze leszünk zárva, és éppen ezért

ez egy érdekes társadalmi kísérlet is, hogy mi lesz több, amikor ez a krízis elmúlik: gyermek vagy válás”

– fogalmazott.

A bántalmazó kapcsolatban élőkre most különösen oda kell figyelni. A szakember szerint az érintettek vagy a szomszédok most se habozzanak, kérjenek segítséget.

 

Nyitókép: Pexels.com
Forrás: Infostart / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Tovább jár a 2-es és a 4-es metró péntekenként és szombatonként

Géza

A szülei elmegyógyintézetbe záratták, mert 19 évesen várandós lett! 40 év múlva hihetetlen dolog történt!

Mazsi

Elhunyt Samuel Pisar, a legismertebb holokauszt-túlélő

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------