Hirmagazin.eu
Főoldal » A koronavírus-járvány miatt lélegeztetőgépek beszerzését javasolja a DK (18+)
18+

A koronavírus-járvány miatt lélegeztetőgépek beszerzését javasolja a DK (18+)

Ezer új lélegeztetőgép beszerzését javasolja a koronavírus-fertőzés terjedése miatt a Demokratikus Koalíció, amely betiltaná az ezer főnél nagyobb, zárt terű tömegrendezvényeket, és otthoni karanténba helyezné az Olaszországból hazatérőket.

Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: nincs idő a hezitálásra, ezért pártja az eddigi 28 javaslata mellé újabb három indítványt tesz a kormánynak a koronavírus-járvány megelőzésére és kezelésére.

Molnár Csaba szerint akár 50–100 beteg be tudja dönteni a kórházi ellátást

Ismertette: a DK azt követeli, hogy a kormány szerezzen be legalább ezer darab új lélegeztetőgépet. Mint mondta, tipikusan csak az intenzív ágyakhoz tartozik lélegeztetőgép, de ez nem jelenti azt, hogy ezek az ágyak rendelkezésre állnak a koronavírusos betegek ellátására, mivel több mint 90 százalékuk a kórházi betegellátásban foglalt.

Tehát akár 50–100 olyan beteg, akinek lélegeztetőgépre van szüksége, már be tudja dönteni az ellátást – értékelt.

Hozzátette: három–öt millió forintba kerül egy készülék, és ha ezt csak közbeszerzés nélkül tudja a lebonyolítani a kormány, tegye úgy, mert az emberek élete nem játék.

A tömegrendezvények betiltására szólította fel a DK a kormányt

A DK azt is kéri, hogy a kormány tiltsa be a zárt térben, ezer főnél magasabb létszámmal tervezett rendezvényeket. Hangsúlyozta: csak Budapesten a következő hat hétben több mint ötven olyan rendezvényt tartanak, ahol sok ezer ember zsúfolódhat össze zárt helyen. Hozzátette: létre kell hozni egy állami kártérítési alapot, hogy azok, akiknek a rendezvényeit le kell mondani, ne menjenek tönkre a döntés miatt.

Molnár Csaba felidézte: a római magyar nagykövetség hivatalosan felszólította az Olaszországban tartózkodó magyarokat, hogy azonnal térjenek haza, de arról nem adtak tájékoztatást, hogy mit csináljanak ez után. A DK ezért kötelező protokoll közzétételét sürgeti az Olaszországból hazatérő magyarok esetleges otthoni karanténjának és háziorvosuknál történő kötelező telefonos bejelentkezésének szabályairól.

A politikus hangsúlyozta: bíznak abban, hogy gyors és szervezett intézkedésekkel még az elején meg lehet fogni a vírus terjedését, ehhez azonban az kell, hogy a kormány ne késlekedjen tovább. Rámutatott: a német egészségügyi miniszter korábban arról beszélt, hogy akár az európaiak 60–70 százalékát is megfertőzheti az új koronavírus, és ezekben a napokban dől el, hogy ez az arány milyen lesz Magyarországon.

A címlapfotó illusztráció. 

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Koronavírusban elhunyt az E. T. operatőre, Allen Daviau

Géza

Fütykösével fenyegette a partjelzőnőt (+18)

info

Leöntötték petróleummal, majd meggyújtották a gyerekgyilkost!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!