Image default
Belföldi hírek

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye

A kormány több, a magyar gazdaság védelmét, a magyar családok védelmét, és Magyarország biztonságát szolgáló törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé.

A parlamentet többek között kérjük, hogy támogassa a magyar gazdaság védelmét, a gazdaság kifehérítését és a hazai vállalkozások adó- és adminisztráció csökkentését szolgáló további intézkedéseket.

A migráció és a terrorizmus elleni küzdelem érdekében kérjük a parlament felhatalmazását az Iszlám Állam elleni nemzetközi katonai műveletekben való további részvételhez.

A családok védelmével összefüggő törvények módosítása között többek között megteremtjük a januártól életbe lépő nagyszülői gyedben részesülők számára a munkavállalói védelmet.

Tovább csökkentjük a bürokráciát az állampolgári ügyintézéseknél, számos ügyintézés tovább egyszerűsödik pl. a vállalkozásokat, a nyugdíj előtt állókat, a közgyógyellátásra jogosultakat, a megváltozott munkaképességűeket, a fogyatékkal élő gyermekek szüleit érintő ügyintézések.

A kormány az önkormányzati feladatellátás közül kiemelten fontosnak tartja a városi tömegközlekedés zavartalan biztosítását, ezért különösen a budapesti tömegközlekedés működőképességének további biztosítása érdekében arra is törvényi garanciát javasolunk, hogy az önkormányzatok az iparűzési adót elsőként a helyi tömegközlekedés finanszírozására kötelesek fordítani.

Kormányzati Tájékoztatási Központ

Hasonló hírek

Orbán Viktor: az uniónak sikerekre van szüksége

Edit

Január 1-jén lép hatályba az új közigazgatási perrendtartás

Géza

Orbán Viktor elutazott a bécsi EU-Afrika Fórumra

Géza