Főoldal » A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye
Belföldi hírek

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye

Brüsszel a kitoloncolásról prédikál, de Sorosékkal együtt azonnal fellép a jogszerű kitoloncolással szemben.

Megdöbbentő, hogy miközben egyes brüsszeli és más politikusok kétszínűen a kitoloncolás fontosságáról prédikálnak, azonnal megpróbálják megakadályozni az illegális bevándorlók törvényes kitoloncolását, hogy ezzel is még több bevándorlót tartsanak Európában. A magyar hatóságok az irányadó uniós és magyar törvényeknek megfelelően jártak el az illegális bevándorlók kitoloncolásakor, amelyet ismét egy Soros-szervezet próbál most Brüsszelen keresztül is megakadályozni.

Magyarország a Frontex légi kitoloncolási művelete keretében 2019. május 8-án 17 fő afgán illegális bevándorló Afganisztánba történő törvényes kitoloncolását szervezte meg. 16 fő esetében azért, mert a menedékkérelmükben érdemben eljáró hatóság – kitoloncolásukat is magában foglaló – döntését a bíróság jogerősen elutasította, egy főt pedig embercsempészés bűntette elkövetése miatt jogerős ítélettel utasítottak ki Magyarországról.

Az illegális bevándorlók közül 11 fő írásban nyilatkozott arról, hogy Szerbia irányába önként elhagyja Magyarország területét, amely hatósági közreműködés nélkül megtörtént. A jogerős kiutaztatás végrehajtásának megakadályozása érdekében egy külföldről finanszírozott civil szervezet, a Magyar Helsinki Bizottság az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult. A Bíróság egy öt főből álló család esetében rendelkezett a kitoloncolás átmeneti felfüggesztéséről, a Bíróság döntésének Magyarország eleget tett.

Kormányzati Tájékoztatási Központ

(MTI)

Hasonló hírek

Magyar turisták is megsérültek egy thaiföldi közúti balesetben

info

Ez volt 2018 – a legfontosabb események Magyarországon

Géza

Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait

Géza