Főoldal » A Kormány stratégiai partnerként tekint a sportszövetségekre! (+2 db videó)
Belföldi hírek

A Kormány stratégiai partnerként tekint a sportszövetségekre! (+2 db videó)

A sportinfrastruktúra fejlesztéséről, a birkózásra jutó plusz forrásokról, és a világversenyek rendezésének fontosságáról beszélt többek között Németh Szilárd és Nyitrai Zsolt. A csütörtöki sajttájékoztatón elhangzott az is, hogy egy szakmai tájékoztató kiadványt kapnak a birkózók.

Nyitrai Zsolt közölte, a kormány hármas célt fogalmazott meg a sporttal kapcsolatban, melyet meg kíván valósítani: minden gyerek sportoljon, hazánk minél több nemzetközi sportesemények adjon otthont, és az infrastruktúra folyamatosan fejlődjön.

A stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott aláhúzta, a mindennapos testnevelés bevezetése azt a célt szolgálja, hogy minden gyerek sportolhasson; eljutottunk oda, hogy napi szinten több mint 1,2 millió gyermek sportol az iskolában.

A második fontos céllal kapcsolatban megjegyezte, hazánkban Forma 1-es futamot rendeznek, az idén itt volt a vizes VB, a cselgáncs VB, és jövőben is több nemzetközi világverseny lesz majd Magyarországon. Németh Szilárd hozzátette: 2018 októberében Budapesten lesz a birkózó világbajnokság is.

Az infrastruktúra fejlesztésével kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy hazánkban az elmúlt időszakban több tanuszoda, valamint tornaterem épült, és ezek felújítása, újabbak építése továbbra is napirenden van.

Nyitrai Zsolt aláhúzta, a kormány stratégiai partnerként tekint a sportszövetségekre, így a Magyar Birkózó Szövetségre (MBSZ) is. Bejelentette, a kormány – együttműködve a szövetséggel – szakmai tájékoztató kiadványt juttat el a birkózóknak, melyben bemutatják a birkózás terén elért közös eredményeket. Elmondta, a kiadvány 2000 példányban készül el, a Magyar Birkózó Szövetség Karfiolfül című sportági magazinjával, abba behúzva kapják meg a sportág képviselői.

Németh Szilárd hangsúlyozta, ismét stratégiai üggyé vált a sport, és ezen belül a birkózás, amely egyike a 16 kiemelt – komoly állami támogatásban részesülő – sportágnak. A Magyar Birkózó Szövetség elnöke elmondta, 2017-ig öt év alatt összesen 3,45 milliárd forint támogatást kapott a sportág. Kitért arra is, hogy 2013 óta kétharmaddal nőtt a birkózó gyerekek száma, és a komoly, fegyelmezett elszámolási rendszer, valamint a környezet megváltozása meghozta az eredményt.

A szövetség elnöke beszélt a létesítményfejlesztésekről is, melyekre az elmúlt 5 évben 1,1 milliárd forintot költöttek. Az elmúlt 20 évben soha nem volt erre ennyi pénz – jegyezte meg. Elmondta azt is, 45 szerződést kötöttek, eddig befejeztek 17 projektet, és komoly pénzeket kaptak a vidéki egyesületek is a körülmények javítására.

Németh Szilárd az akadémia rendszerről szólva beszámolt arról is, hogy a jövő héten írják ki a közbeszerzést a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnokának a megépítésére, melyet az önkormányzat és a helyi lakosság egyértelműen támogat.

Tájékoztatott arról is, hogy az „Egy szőnyegen, egy nyelven – együtt a magyar birkózásért!” programban a Kárpát-medence egészére kiterjesztették a magyar birkózást. Az MBSZ elnöke szeretné, hogy a magyar birkózás ismét a régi fényében tündököljön.

A sajtótájékoztató teljes változata megtekinthető itt.

Forrás: fidesz.hu

Hasonló hírek

Hende: nem vethetnek be fegyvereseket a migránsok ellen

Edit

Szijjártó szerint sok a képmutatás

Edit

Felkavarja a minaret terve a szigetváriakat

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------