Hirmagazin.eu
Főoldal » A kormány kiterjeszti a munkanélküliek elhelyezkedését segítő programot (A cikk videót tartalmaz)
Belföldi hírek

A kormány kiterjeszti a munkanélküliek elhelyezkedését segítő programot (A cikk videót tartalmaz)

Új típusú foglalkoztatási eszközökkel még tovább növelhető a foglalkoztatás szintje Magyarországon, ennek kulcsa a meglévő munkaerő-tartalék mozgósítása – jelentette ki Varga Mihály.

A pénzügyminiszter bejelentette: a kormány ezért Borsod-Abaúj-Zemplén megyére is kiterjeszti a Kelet-Magyarországon tavaly elindított munkaerő-piaci programot. A tárcavezető a friss foglalkoztatási adatokról szólva közölte: az év ezen időszakában még soha nem dolgoztak ilyen sokan Magyarországon, a foglalkoztatottak száma 4 millió 481 ezer főre nőtt, míg a 3,6 százalékos munkanélkülisége ráta a negyedik legalacsonyabb az Európai Unióban.

A tárcavezető elmondta, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében tavaly elindított munkaerő-piaci programot – amely a munkaügyi hivatalok hatékonyságát hivatott javítani – a kormányzat kiterjeszti Borsod-Abaúj-Zemplén megyére is, ami érdemben elősegítheti az ott meglévő jelentős számú közfoglalkoztatott és álláskereső elhelyezkedését.

Mint mondta, a program kiterjesztése egy újabb lépcsőfok az országos bevezetés előtt, amivel azt szeretnék elérni, hogy több mint 50 ezren tudjanak elhelyezkedni a versenyszférában az elkövetkezendő időszakban. A tavaly indított projekt célja, hogy úgy alakítsuk át a munkaügyi kirendeltségek munkáját, hogy azok a korábbinál jóval hatékonyabb segítséget tudjanak nyújtani a közfoglalkoztatottak, az álláskeresők, valamint a dolgozni vágyó inaktívak és tartós munkanélküliek számára, hogy belépjenek vagy visszatérjenek a munka világába.

Varga Mihály elmondta, az állami foglalkoztatási hivatalok és a vállalatok közötti kapcsolat erősítésével így jobban feltárhatóvá válnak a helyben található, be nem jelentett álláshelyek. A tárcavezető ismertette, a két keleti megyében eddig közel 5000 új üres álláshelyet sikerült felkutatni, 3700 közvetítésből a tavalyi év utolsó három hónapjában mintegy 1400 sikeres volt. 2018. negyedik negyedévében Hajdú-Bihar megyében így több mint hétszeresére, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig több mint a duplájára emelkedett a sikeres kiközvetítések száma az azt megelőző évihez képest.

Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja elmondta, a program a megyében található vállalatoknak nagy segítséget nyújthat abban, hogy biztosítani tudják a munkaerő-szükségletüket.

Forrás: kormany.hu, Pénzügyminisztérium

Hasonló hírek

Az uniós felfüggesztés okozta kár kifizetésére szólítja fel a Fideszt a Jobbik

info

Pikáns baconos hús

Edit

Brüsszel megkönnyítené és felgyorsítaná a migránsok családegyesítését (+videó)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------