Hirmagazin.eu
Főoldal » A kormány csökkentette a vállalkozások adóterheit – videó
Gazdaság

A kormány csökkentette a vállalkozások adóterheit – videó

A koronavírus-világjárvány az emberek egészségén túlmenően az eddig elért gazdasági eredményeket is veszélyezteti, és veszélybe sodorja a munkahelyeket, illetve a vállalkozásokat

– hangsúlyozta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a kormány hivatalos oldalára feltöltött videóban.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány gazdaságvédelmi akciótervet indított, amelynek keretében már 500 milliárd forintot költöttek védekezésre, és csak adóintézkedésekre több mint 300 milliárd forintot fordított eddig a kormány az elmúlt egy hónapban.

Ezek közül a legfontosabb intézkedés, hogya szociális hozzájárulási adó kulcsát július 1-jétől 17,5 százalékról 15,5 százalékra csökkentik.Tehát két százalékponttal mérséklődik az adó mértéke, ez 160 milliárd forintot fog otthagyni a közel 300 ezer vállalkozásnál.

A másik fontos intézkedés, hogya kisvállalati adó, a KIVA kulcsát 2021. január 1-jétől egy százalékponttal csökkentik, 12 százalékról ez az adó 11 százalékra módosul.Ez a két intézkedés a veszélyhelyzet után is megmarad, tehát hosszú távon segítik a gazdaság kilábalását a válságból.

Izer Norbert az elmúlt időszakban meghozott adóügyi intézkedések közül is kiemelt kettőt.A legelső intézkedések egyike volt, hogy több tucat olyan katás szektort kiválasztott a kormány, amelyeket a legsúlyosabban érintette a válság.Ilyenek a taxisok, a fodrászok, a műkörmösök és egyéb olyan iparágak, amelyek a legérintettebbek a válság hatásaiban. Nekik négy hónapig nem kell a kata összegét megfizetni. Ez mintegy 16 milliárd forintot hagy a körülbelül 100 ezer érintett katásnál.

A másik intézkedés pedig, hogy egy tucat olyan szektort választottak ki, amelyek a válság által gyakorlatilag lenullázódtak.A turizmusban, az agráriumban és a vendéglátásban a munkaadó terheit rendkívüli módon csökkentették. Gyakorlatilag a munkáltatónak nem kell adót és járulékot fizetni a munkabér után, és a munkavállónak is csak egy minimális összeget kell megfizetnie. Ez azt jelenti, hogy a kormány körülbelül 66 milliárd forintot hagy a szektor szereplőinél, tehát ebben az egy tucat szektorban ennyivel könnyebb a munka terheit kigazdálkodni.

origo, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Már tervezik a budai rendelők széttagoltságát megszüntető új épületet

Géza

Már megint emelkedtek az üzemanyagárak: erre számítsatok mától!

Géza

BÉT – Növekvő forgalomban esett a BUX a héten

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------