Hirmagazin.eu
Főoldal » A korkedvezmény szabályai
Gazdaság

A korkedvezmény szabályai

Mit jelent a korkedvezmény és ki szerezhetett jogosultságot rá? Mennyi korkedvezményre jogosító munkavégzés alapján lehetett korkedvezményt szerezni? Írásunkból megtudhatja.

A kép illusztráció. Kép: 24.hu

Korkedvezmény és ami megállapítható az alapján

A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer 2012. január 1-jétől történő módosítását követően megszűnt az a lehetőség, hogy az öregségi nyugdíjkorhatárt megelőzően, ide nem értve a nők kedvezményes nyugdíját, saját jogú nyugellátás megállapítható legyen. Ettől az időponttól kezdődően ún. korhatár előtti ellátás megállapítására nyílik lehetőség, az ellátás megállapításával viszont egy nagyon szűk kör élhet.

A 2012. évben ezzel a lehetőséggel korlátozottan, az 1952. évben született személyek, azok, akik 2011. december 31-éig megszerezték a korábbi jogszabályok alapján a jogosultságot az ellátásra, 2016-ig az 1953. évben született nők élhettek, a 2017. évtől pedig már kizárólag a korkedvezményt szerzett személyek részére nyílik lehetőség korhatár előtti ellátás megállapítására.

Forrás: adozona.hu

Hasonló hírek

Rétvári szerint európai viszonylatban is egyedülálló az Erzsébet-program

Edit

Bértámogatás: tisztult a kép, .. itt vannak a részletek..

Géza

Hajléktalanszállót épít Újpesten a kormány

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------