Hirmagazin.eu
Főoldal » A korábbinál súlyosabb vád a garázda futballszurkolók ügyében
Sport

A korábbinál súlyosabb vád a garázda futballszurkolók ügyében

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a napokban őrizetbe vett újabb gyanúsítottak közül további 9 személy vonatkozásában indítványozta a lakhelyelhagyási tilalom elrendelését, valamint a sportrendezvények látogatásától való eltiltást.

A jelenlegi adatok alapján a gyanúsítottak a Ferencvárosi Torna Club futballszurkolói közösség tagjaiként vettek részt a Groupama Arénában 2017. november 04-én megrendezett FTC-DVSC férfi, NB1-es futballmérkőzésen.

A megalapozott gyanú szerint a mérkőzés szünetében a gyanúsítottak egy kb. 30-50 fős csoport tagjaként – többen az arcukat különböző módon eltakarva – rátámadtak a két sértett férfira, és őket bántalmazták, amelynek következtében az egyikük könnyebb, a másik sértett pedig súlyos sérüléseket szenvedett – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Az időközben elkészült orvos szakértői vélemény megállapításai szerint, a súlyosan megsérült férfi tekintetében maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt, ennek elmaradása kizárólag a véletlennek köszönhető. Ennek megfelelően a korábbihoz képest súlyosabb minősítés állapítható meg, nevezetesen maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntett kísérlete.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség indítványával egyezően a bíróság a múlt héten az ügy korábbi két gyanúsítottja vonatkozásában lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a napokban újabb 18 gyanúsítottat hallgattak ki, akik közül összesen 10 személyt őrizetbe vettek.

A kerületi ügyészség az őrizetbe vett gyanúsítottak közül 9 személy vonatkozásában szintén lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére tett indítványt – nyomkövető technikai eszköz alkalmazásával – mivel a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyétől az ő esetükben is reálisan lehet tartani.

Emellett a kerületi ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a kényszerintézkedés idejére tiltsa el őket bármely sportszövetség által megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától.

Az ügyészség egy szintén őrizetbe vett gyanúsított tekintetében a szabadlábra helyezés iránt intézkedett, miután az ő esetében semmilyen kényszerintézkedés elrendelésére nem látott alapot.

A kényszerintézkedés, illetve az ahhoz kapcsolódó korlátozások elrendelése kérdésében a bíróság a holnapi napon hoz döntést – írta a főügyészség. A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság teljesíti.

Forrás: inforadio.hu

Képek: sportmania, eoldal

Hasonló hírek

Nagy magyar vitorlássiker kilátásban – Berecz második helyen áll a vb-n (+videó)

Géza

3000 biciklis lepi el a Balaton-partot a hétvégén: érdemes lesz megnézni

Géza

17 évesen elhunyt a Nagykáta Sportegyesület focistája, Bódis Lajos

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------