Főoldal > Hírek > Szabadidő > Kultúra > A kolozsvári magyar színház Ibsen-darabja lett a legjobb előadás a 18. POSZT-on
A Kolozsvári Állami Magyar Színház Ibsen Rosmersholm című darabjában Rebekka Westet alakító Imre Éva, miután átvette a legjobb női főszereplőnek járó díjat a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó díjátadó gáláján a pécsi Kodály Központban MTI Fotó: Sóki Tamás

A kolozsvári magyar színház Ibsen-darabja lett a legjobb előadás a 18. POSZT-on

Hirdetés

A Kolozsvári Állami Magyar Színház bemutatója: Ibsen Rosmersholm című darabjának színrevitele lett a legjobb előadás a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozón.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház Ibsen Rosmersholm című darabjában Rebekka Westet alakító Imre Éva, miután átvette a legjobb női főszereplőnek járó díjat a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó díjátadó gáláján a pécsi Kodály Központban
MTI Fotó: Sóki Tamás

 

A legjobb női főszereplőnek járó díjat az ebben játszó Imre Éva kapta, a legjobb rendezésért járó elismerést pedig Székely Kriszta – a Katona József Színház Brecht-előadásáért. Rockenbauer Zoltán művészettörténész, a szakmai zsűri tagja beszélt az InfoRádiónak a részletekről.

14 előadásból nem vágja 14 földhöz az embert, és a díjakból is kiderül, hogy nekünk, szakmai zsűrinek négy előadás tetszett igazán. A Rosmersholm volt az az előadás, amely olyan fokon érintette meg a zsűrit, ami ritkán fordul elő – mondta az InfoRádiónak Rockenbauer Zoltán művészettörténész, a szakmai zsűri tagja.

Forrás: infostart.hu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: