Hirmagazin.eu
Főoldal » A Kliluk-tó titka..
Külföld

A Kliluk-tó titka..

A Kliluk-tó szépségének titkai a vizében koncentráltan jelen levő ásványi anyagok.

kliluk-to-kepe
Az indiánok pöttyös tava tényleg furcsa hely: a gyógyító Kliluk-tó partjára nem léphet be akárki.
A világ telis-tele van nem mindennapi, elragadó természeti csodákkal, amelyek keletkezése tele volt titokzatossággal a múlt emberének, nem véletlen, hogy valóságos szent tisztelet övezte őket.

Kanada mesés gyöngyszeme a Kliluk-tó, amelyről már első nézésre lerí, hogy egészen különleges. A sós tó az ország délnyugati részén, Brit Columbia államában, Osoyoos városa közelében bújik meg.

A pöttyös Kliluk-tó csodája

A tó vize rendkívül gazdag ásványi anyagokban, többek között magnézium-szulfátban, kalciumban, nátrium-szulfátban. A magas koncentrációnak és a csapadék mennyiségének köszönhető különleges kinézete: nyáron az elpárolgó víz és a színes, kikristályosodó ásványianyag-lerakódások miatt a tó pöttyösnek tűnik.

Nyáron az ásványianyag-lerakódások kőkeménnyé változnak, és apró átjárókat képeznek a foltok körül, amitől a kép csak még meseszerűbb lesz.

Nyáron az ásványianyag-lerakódások kőkeménnyé változnak, és apró átjárókat képeznek a foltok körül, amitől a kép csak még meseszerűbb lesz. Fotó: Pierdelune / Getty Images Hungary
Nem véletlen, hogy a kanadai indiánok által Kliluk-tónak nevezett állóvizet a helyiek Spotted Lake-ként is emlegetik, amely foltos, pöttyös tavat jelent.

 

Az Okanagan-völgy első nemzetnek is nevezett indián törzsei szent helyként tisztelték a gyógyvízben gazdag tavat. Betegeiket a víz gyógyító erejére bízták.

 

Egy időre magánkézbe is került az irányítás, egy gyógytavat akartak létrehozni belőle, ám a kezdeményezés nem járt sikerrel, a helyi indián nemzetség megvédte a vizet.

 

Jelenleg a tavat kulturális és ökológiai szempontból is sebezhető területként tartják számon, így azt védik a turistatömegektől.

 

Azonban még így is sokan felkeresik a Similkameen-folyó völgyében található képződményt, hogy legalább távolról megcsodálhassák a varázslatot.

 

A különleges foltok csak a csapadékos időszak megérkeztével tűnnek el, a szárazabb nyarat követően.

 

femina

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Havi 1000 eurót kapnak a szomáliai kalózok Németországban!

Mazsi

Az oroszok most egy újabb terrorszervezetet semmisítenének meg

Géza

Gibraltár hovatartozása lehet a Brexit egyik nagy kérdése

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------