Hirmagazin.eu
Főoldal » A kiszabadult olaszliszkai lincselő a börtönből még halálos fenyegetéseket küldött
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

A kiszabadult olaszliszkai lincselő a börtönből még halálos fenyegetéseket küldött

Még a börtönben írta meg nekik, hogy jobban teszik, ha a Holdra menekülnek előle.

Kiváló magaviseletéért 4 évvel korábban, 13 év után szabadult ki ifjabb H. Dezső. Szögi Lajos családját képviselő ügyvéd ezt a képet árnyalta, amikor a Borsnak azt mondta, a lincselő korábban több halálos fenyegetést is írt. Helmeczy László szerint elő­ze­tes letartóztatásakor találtak néhány kézzel írt levelet, amit akkor szabaduló zárkatársával akart kicsempésztetni. Azokat fenyegette meg, akikről úgy vélte, a kihallgatásnál terhelő vallomást tehetnek rá, vagy a családtagjaira.

Azt üzente, szabadulása után leszámol velük. Sosem felejtem el, tele volt helyesírási hibákkal. Úgy fogalmazott: a „hódon”, azaz a Holdon vegyen házat, aki velük szembe mer menni.

Az ügyvéd szerint ifjabb H. Dezső volt a legkegyetlenebb lincselő, aki csak fiatal kora miatt úszhatta meg az életfogytiglant. Szerinte egyébként a különös kegyetlenséggel elkövetett bűncse­lekménynél el kellene törölni a kedvezménnyel szabadulás le­hetőségét.

A lap úgy tudja, a lincselő nem költözik vissza Olaszliszkára. Egy helybeli szerint a rokonai a jegyzőnek azt mondták, hogy nem is akar, nem is mer. A felháborodáson kívül ezért a faluban nem is  foglalkoznak szabadulása hírével.

A kedvezmények miatt korábban kiszabadult férfi a következő négy évben pártfogó felügyelete alatt áll. Ő kíséri figyelemmel a visszailleszkedését, ha ezalatt büntetőeljárás indul ellene, azonnal visszaviszik a börtönbe, s letöltetik vele a hátralévő éveket, amihez hozzájön az újabb büntetés, amiből már nem jöhet ki kedvezménnyel – közölte Halász Tamás független jogi szakértő.

 

Polt Péterék szerint mindent megtett az ügyészség azért, hogy börtönben maradjon Szögi Lajos lincselője.
24.hu

Hasonló hírek

Titkolták a terhességet, majd elkövették az egyik legsúlyosabb bűntettet

Edit

Hátborzongató fotók érkeztek az isaszegi halálos balesetről

Mazsi

A rendőrség egy közleményben rántotta le a leplet: így áll most a nyomozás a dunai hajóbaleset ügyében

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------