Hirmagazin.eu
Főoldal » A kisugárzás titka: élvezd a tested!
Életmód hírek

A kisugárzás titka: élvezd a tested!

A szépség belülről fakad, tarja a mondás, és ez így is van. Ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, ha hiányzik az önbizalom és harmónia, akkor hiába a legszebb öltözet, vagy szexi fehérnemű. Az érzékiség megéléséhez a legfontosabb, hogy nőiesen vagy férfiasan vonzónak érezzük magunkat, mert az érzéki magabiztosság másokra is azonnal hat. A test és lélek kölcsönösen hatással van egymásra, így ha az egyiket rendbe tesszük, a másik is hozzá idomul.Mit tehetünk érzéki kisugárzásunk visszanyeréséért?

A kisugárzás titka: élvezd a tested!

Érzéki magabiztosság a mindennapokban
„Plakátokba öltöztetett városaink a test kultuszát hirdetik – de nem volt ez másképp a régebbi időkben sem. Gondoljunk csak például az Adonisz testű görögökre, akik szépségét szobrok és vázafestmények őrzik. A test a testiség alapköve. A szerelem dinamikája: a külső bevonz, a belső megtart. Egyik a másik nélkül üres.

A kisugárzás titka: élvezd a tested!
Akkor is szép vagy, ha nem tökéletes a feneked Kép: Pixabay

Fontos azonban, hogy jó viszonyban legyünk a saját testünkkel is, hisz akkor tudjuk igazán megélni az érzéki örömök szépségeit. Ha önfeledten élvezhetjük, s nem olyan gondolatok cikáznak a fejünkben, hogy vajon most hogy nézek ki, milyennek lát a másik (szemből a hasam, hátulról a popsim miatt szoronghatok, de persze a lehetőségek tára ennél szélesebb).

Sok nő azért nem mer példának okáért bevállalósabb, szexibb lenni, mert annyira szégyelli a testét. Márpedig a partner nem testzsírkalkulátorral közelít az ágyban: az ő célja az önfeledt extázisba kerülés” – meséli Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, egészségfejlesztő szakpszichológus.

Miért is fut zátonyra oly sok kapcsolat?
Mert úgy gondoljuk, hogy a szeretet és az összetartozás érzés elegendő ahhoz, hogy egy párkapcsolat fennmaradjon. Ami a szeretetnek elég, az az intimitás számára azonban kevés: utóbbihoz izgalom, szégyen nélküliség és felszabadított vágyak kellenek.

Az önbizalom öltöztet. A partner azonban vetkőztet… Tudunk-e ruha nélkül is felszabadultan viselkedni az ágyban? A válasz két emberen múlik: a partner optikáján – ő milyennek lát –, de még inkább azon, hogy én mit érzek. Hisz akár a tökéleteshez is közelíthet a testem, ha a lelkem nyugtalankodik benne. S szegény partnerem is csüggedten bizonygathatja, hogy neki a legszebb vagyok… Az önfeledt boldogságmegélés ugrott. Mi tehát a cél? A tantra bölcsessége: a nő önfeledt öröme a férfi számára a legintenzívebb gyönyör. Ezért először is a nőnek kell jól éreznie magát a bőrében.” – tanácsolja Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, egészségfejlesztő szakpszichológus.

A karcsúsodás növeli az önbizalmat
„Miért hadakoznak olyan sokan a kilóikkal, vagy zavaró zsírpárnáikkal? A válasz  meglepő, mert bár vannak, akik egészségügyi problémák miatt vágnak bele a fogyókúrába,  de a  statisztikai adataink alapján a leggyakoribb ok a partnerkapcsolattal függ össze. Sokan az eredményes párkeresés reményében vágynak feszesebb testkontúrokra, alacsonyabb testsúlyra. Sok anyuka szülés után szeretné visszanyerni korábbi alakját, hogy továbbra is elvarázsolja a párját. Sokan a 40 feletti korosztályból tudatosan dolgoznak fiatalos külsejük megőrzéséért, számukra felértékelődik az egészséges karcsúság jelentősége.

 

Gyakran előfordul az is, hogy kifejezetten a házasság rendbetétele a cél, és jó látni, amikor a kihűlőben lévő kapcsolat újra lángolni kezd, amikor a kilók leolvadnak, az önbizalom és az érzéki kisugárzás visszatér. Nagyon motiváló átélni a test rég áhított karcsúsodását, ami általában a harmonikus lelkiállapot helyreállításával is együtt jár. Ezt a változást csak az öltözködéssel nem lehet elérni, hiszen az erotika arról szól,  hogy viszonylag kevés ruhában, vagy anélkül is fesztelenül érezzük magunkat…” – avat be Dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász.

A kisugárzás titka: élvezd a tested!
Kép: Pixabay

 

Csodaszerek helyett!
„A napokban egy korábbi reality show résztvevőinek facebook oldal admin-ja illetéktelen kezekbe került. A spamként ide feltöltött reklámanyagok többsége csodálatos fogyást ígért – szinte szemvillanás alatt. Hisz mai, „homo sitting” (ücsörgő ember) életmódunk mellett bizony látványosan szaladnak fel a kilók – s szinte bármit megeszünk, beszedünk, magunkra kenünk annak érdekében, ha a csodaszer drasztikus testsúly/testméret csökkenést ígér.

Szkeptikus vagyok? Nem. Racionális. Csak a tudományban, és a tudományosan kifejlesztett és alátámasztott módszerekben hiszek! Gyerekként kövér kislány voltam (a szüleim ezért is vittek le balettezni, hogy kicsit formálódjak), s a lelkem mélyén mindig is az maradok. Igyekszem beiktatni a testmozgást az életembe, ami a sok-sok munka mellett nekem is változó mértékben sikerül. S persze, vannak olyan testtájaim, amelyek szinte ellenállnak a fogyásnak, testedzésnek – hát, ilyenkor örülök igazán az orvosi segítségnek. És természetesen a bőrfeszesség sem jön rosszul…” – árulja el Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, egészségfejlesztő szakpszichológus.

 

forrás: eletforma.hu

Hasonló hírek

Névnapok április 13.

info

Névnapok július 8-án

info

Kiürültek a boltok polcai a hazai szupermarketekben: ezeket veszik a legtöbben

Kovács Karolina
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------